okt 16, 2020
16 Views
0 0

Zord időjárás várható a hétvégén

Written by

Az Országos Meteorológia Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint az ország legnagyobb részén többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de szombaton a délnyugati megyékben nagyobb területen is felszakadozik, csökken a felhőzet. Estig az ország északnyugati felén – nagyjából a Pécs-Debrecen vonaltól északra – várható helyenként, majd az éjszaka folyamán már több helyen eső, zápor. Hajnalra a keleti megyékben köd képződhet.

Szombat reggel, délelőtt még elszórtan, immár az Alföldön is várható eső, zápor, majd délutánra a Dunántúlon, estére pedig a Dél-Alföldön is megszűnik a csapadék. Az Északi-középhegység csúcsain pedig éjszaka és szombat napközben is előfordulhat havas eső, esetleg hó.

A Dunántúlon az északnyugati szelet pénteken még csak többnyire élénk, szombaton már többfelé erős széllökések kísérik, de szombatra már a keleti megyékben is megélénkül a nyugati, délnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9 fok között alakul, 7 foknál enyhébb idő inkább csak a Nyírségben lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 8 és 13 fok között alakul.

alfahir.hu/2020/10/16/idojaras_osz

Komment írása

Article Categories:
alfahír
banner

Vélemény, hozzászólás?