okt 29, 2020
11 Views
0 0

Zöld utat kaptak a mexikói drogbárók: folytatódik a vérengzés

Written by

Kolumbia a földi paradicsom lehetne, de Isten kiszúrt az itt élőkkel: bűnözőkkel és gyilkosokkal töltötte meg ezt a csodálatos országot – hangzott el az intelem, még a Narcos elején. A sorozatot főleg emiatt volt érdemes nézni, mert lenyűgöző környezetben láthattuk, ahogy velejéig gonosz figurák tettek úgy, mintha a törvény felett állnának. A Pablo Escobart két évadon keresztül játszó Wagner Mouráról kevesen tudják, hogy brazil színész, aki a szerep kedvéért visszament az egyetemre, hogy hihető spanyol akcentust sajátítson el. Ezt követően pedig vállalta azt is, hogy drasztikusan megváltoztassa a külsejét. Moura rövid idő alatt 18 kilót szedett magára, hogy megszólalásig hasonlítson a rettegett Medellin-kartell vezetőjére.

(A legfrissebb hírek itt)

Wagner Moura (Pablo Escobar) a Narcos: Mexikó harmadik évadában a kamera másik oldalán, rendezőként tér vissza / Fotó: Netflix

Wagner Moura (Pablo Escobar) a Narcos: Mexikó harmadik évadában a kamera másik oldalán, rendezőként tér vissza / Fotó: Netflix

Részben ez az elhivatottság tette élvezhetővé a Narcos első két évadát, a harmadik szezontól kezdve azonban erős lejtmenet kezdődött, a Cali-kartell vérengzései sajnos már nem voltak olyan izgalmasak. A Netflix ennek ellenére nem engedte el a közismert sorozatot, berendeltek egy testvérszériát is belőle. A Narcos: Mexikó egészen addig jól is működött, amíg Kiki Camarena (Michael Pena) nyomozásai adták a keretet a történethez, onnantól kezdve viszont, hogy a karaktert kiírták, súlytalanná vált az egész.

A Narcos: Mexikónak olyan nézettségi adatai lehetnek, amelyek miatt az online videotár még mindig nem hajlandó elengedni a sorozatot, nemrég jött ugyanis a hír, hogy berendelték a harmadik évadot is belőle. A rajongók öröme viszont nem lehet teljes, az eddigi showrunnert, Eric Newmant lecserélik, aki innentől kezdve executive producerként folytatja közreműködését a Narcos: Mexikón. A helyére a társkészítőként dolgozó Carlo Bernard lép.

Mexikóban a nőkkel sem érdemes packázni, mert könnyen egy gödör alján végezheti az ember / Fotó: Netflix

Mexikóban a nőkkel sem érdemes packázni, mert könnyen egy gödör alján végezheti az ember / Fotó: Netflix

Fontos változás ezen kívül, hogy a Miguel Ángel Félix Gallardót alakító Diego Luna távozik a sorozatból, a színész legközelebb a Zsivány Egyes spinoffjában lesz látható, mely a Disney+-ra érkezik. Gallardo a Narcos: Mexikó egyik legfontosabb karaktere volt, a Guadalajara-kartell alapítója, aki felvirágoztatta az országban az USA felé irányuló drogkereskedelmet. Az, hogy a karakter eltűnik a képernyőkről korántsem meglepő, hiszen Felixet a második szezon végén letartóztatták, a valóságban azonban a férfi a börtönévei alatt is aktív játékosa volt a mexikói drogjátszmáknak.

A korábban Pablo Escobart játszó Wagner Moura egy rövid jelenet erejéig vendégszerepelt már a Narcos: Mexikóban. Most pedig kiderült, hogy a színész a harmadik évadban meglepő szerepkörben tér vissza: két epizódot is rendezni fog.

Hogyan tovább?

Az új részekben a Guadalajara-kartell helyét három bűnszövetkezet, a Sinaloa, a Tijuana és a Juarez igyekszik majd átvenni, így véres harcokra számíthatunk a folytatásban is. A Gallardót levadászó Walt Breslin (Scoot McNairy) is visszatér, a DEA-ügynöknek ismét veszélyes ellenségei lesznek, többek között az egyre nagyobb kutyának számító El Chapo (Alejandro Edda). A Narcos: Mexikó harmadik évada a 90-es években kezd majd, amikor a drogbárók új generációja lép színre, sok fejtörést okozva veterán elődeiknek.

Veszélyes környéken zajlik a forgatás

2017-ben rázta meg a sajtót, hogy a Narcos egyik stábtagját, Carlos Munos Portalt Mexikóban megölték. A szakember éppen forgatási helyszíneket keresett a produkcióhoz, amikor Hidalgo államban szitává lőtték a kocsiját. Az országrész Mexikó egyik legveszélyesebb környékének számít, ahol nagyon gyakoriak a gyilkossági ügyek. Az eset miatt a stáb kis híján visszaköltözött Kolumbiába, hogy ott folytassák a forgatásokat, végül azonban a második etapot is Mexikóvárosban és környékén vették fel.

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Ha a párja nem kívánja az együttléteket: így derítse ki, hogy megcsalja-e vagy depressziós! (x)
Nem akar hormont szedni? Másképp is lehet „fiatalos” a házasélete! (x)

www.blikk.hu/streaming/narcos-sorozat-netflix-pablo-escobar-mexiko/gbwm9ek

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?