máj 31, 2021
5 Views
0 0

Zinédine Zidane részletesen leírta, miért távozott Madridból

Written by

Nyílt levélben búcsúzott a Real Madrid szurkolóitól Zinédine Zidane vezetőedző, aki felfedte, hogy a bizalom hiánya miatt távozott a klubtól.

Az aranylabdás futballista, aki játékosként egy, majd edzőként három alkalommal hódította el a Bajnokok Ligáját a madridiakkal, az AS című sportnapilapban megjelent nyílt levelével búcsúzott.

“Kedves madridisták, húsz éve, amikor először betettem a lábam Madridba, majd felvettem a fehér mezt, érzem, hogy körbe vesztek szeretettel. Mindig is éreztem, hogy valami különleges van köztünk” – kezdte érzelmes felütéssel a 48 éves tréner.

Zidane leírta, hogy első regnálást követően, 2018 májusában azért állt fel a kispadról, mert a két és fél év alatt mindent megnyert az együttessel, és úgy gondolta, a csapatnak akkor egy új impulzusra, másik útra volt szüksége ahhoz, hogy a csúcson maradjon.

A játékosként világ- és Európa-bajnok Zidane elmondta, ezúttal más volt a helyzet. Egyszerűen nem érezte a bizalmat a klub felől, hogy közép- és hosszútávú terveit megvalósítsa. Hozzátette, tisztában van azzal, hogy egy akkora klubnál, mint a Real Madrid, ha nem nyer semmit, akkor az edzőnek mennie kell. Ugyanakkor véleménye szerint

a vezetők elfelejtették, milyen eredményeket ért el korábban a csapattal és a szakmai stábbal,

illetve milyen napi kapcsolatban volt velük, valamint a körülöttük dolgozó 150 személlyel. Éppen ezért nagyon fájt neki – és az egész csapatnak –, hogy vereségek után mindig arról olvasott az újságokban: mennie kell a kispadról.

“Ezek szándékosan kiszivárogtatott, és az újságokban megjelenő üzenetek voltak, amelyek negatív hatást gyakoroltak a csapatra. Kételyeket ébresztettek és félreértésekhez vezettek” – közölte.

A Real ebben a szezonban 11 év után először trófea nélkül maradt, a La Ligában a városi rivális Atlético Madrid mögött második lett, a Bajnokok Ligájában a későbbi győztes Chelsea búcsúztatta az elődöntőben, a Király Kupában pedig már a 32 között kiesett.

Nyitókép: MTI/EPA/Juanjo Martin

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Infostart.hu · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?