máj 6, 2021
18 Views
0 0

Zeffer András legyőzte a leukémiát, most beint a koronavírusnak is

Written by

A rock örök. S persze, mi rajongók azt szeretnénk, ha a rockerek is örökké élnének, ha láthatnánk a színpadon az idők végezetéig Mick Jaggert, a Metallicát, vagy az Rammsteint. Illúzió az egész, már eltemették és elsirattuk David Bowie-et Michael Hutchence-t az INXS énekesét, már réges-rég nincs közöttünk Jimi Hendrix és Jim Morrison, és siratjuk Som Lajost, Gallai Pétert, Balázs Fecót, Mihály Tamást, Benkő Lászlót.

(A legfrissebb hírek itt)

A rock örök és talán ez tartja életben Zeffer Andrást is, aki 2006-ban szembenézett a halállal, és úgy tűnt sokáig, hogy vesztésre áll – ám az élni akarása, a család és a rajongók szeretete, a zenész szakma imája segített neki. A P. Mobile egykori billentyűse a Mobilmánia meghatározó alakja a napokban megkapta a koronavírus elleni első oltást. Fontos mérföldkő volt ez az életében, merthogy azt mondták neki: „Az ő immunrendszerének aligha használ bármiféle vakcina, ő bizony a sors kiszolgáltatottja a világjárvány közepette…”

Szinte ki sem mozdulok itthonról, Csilla a feleségem, akivel közel negyven éve élünk együtt, óv mindentől és mindenkitől. Rendkívül hálás vagyok ennek a csodálatos nőnek, ha ő nincs, én már csak egy emlék lennék a magyar rock emlékkönyvében. Amikor 2006-ban borzalmasan agresszív leukémiát diagnosztizáltak nálam, azt gondoltam, negyvennyolc évesen az út végére értem. Nem kívánom senkinek azokat a heteket, hónapokat, amelyeket kórházban töltöttem kétségek, félelmek közepette. Aztán túlestem egy csontvelő-átültetésen, a nővérem volt a donor, és csodák csodájára felépültem. Soha nem felejtem el azt az összefogást, amit a barátaim és szinte az egész zenész szakma generált, a Petőfi Csarnokban a gyógyulásom támogatásáért rendezett emlékkoncertem több mint száz fellépő nyomta a rockot, és engem a szeretet mellett a zene tartott életben.

Csakhogy a koronavírus is agresszív ellenség.

Ellene az immunrendszer tehet a legtöbbet, és aki egyszer már „háborúba küldte” az immunrendszerét, annak sokkal, de sokkal nehezebb felvenni a harcot a Covid-19-cel. Nem csoda, hogy Zefi, ahogy mindenki becézi, ez a különleges képességű billentyűs, riadtan figyelte a körülöttünk kibontakozó új világot, a bezártságot, a járványveszélyt és a riasztó adatokat.

Nagyjából két héttel ezelőtt kaptam meg az első oltást, a Moderna vakcináját, s azt mondta az orvosom, ez az én esetemben legjobb esetben is nagyjából 20 százalékos védettséget ad. Nem voltam boldog ettől a mondattól, de azt mondtam, ha legyőztem a leukémiát, akkor nem fektethet két vállra ez a ki tudja, honnan idekerült vírus. Nem megyek emberek közé, Óbudán, a családi otthonunkban a stúdiómban gyakorlok, és ha csak tehetem, belefeledkezem a zenébe. Az oltást követően nem volt különösebb mellékhatás, aztán néhány nappal később úgy éreztem, mintha rám zuhant volna a világ. Bedagadt a kezem, megmozdítani sem tudtam, és olyan rosszullét tört rám, amit talán még a leukémia ellen folytatott harcban sem éreztem. Ájulás kerülgetett, de annyi erőm még volt, hogy megmérjem a vérnyomásomat, ami rendszeresen magas, gyógyszert is szedek rá, ám akkor a műszer 90/50-et mutatott. Gyorsan tormát reszeltem és befaltam. Aztán valamelyest jobban lettem. De a történet vége happy end, az orvosom azt mondta a telefonba, hogy örüljek, mert ez a rosszullét azt jelenti, hogy működik az immunrendszerem. Ez volt az én szervezetem immunválasza a vakcinára…

Zeffer András – a többi zenészhez hasonlóan vár – vár a visszatérésre, a koncert lehetőségére, az újrakezdésre. A Mobilmánia bombajó raktárkoncertet nyomott, ezt a visszajelzések egyértelműen bizonyítják. A naptárban pedig már ott szerepel egy júniusi Barbanegra egy augusztusi Agárdi Pop Strand, na meg egy augusztus végi Tabán koncert időpontja. Koncert a Tabánban, mint a régi szép időkben. Zefi azt mondja, ez mentheti meg őt is, meg a szakmát is, mert most „háború van…”.

KÖLCSÖN EGY NAPON BELÜL? LEHETSÉGES!

A Bank360.hu Gyorskölcsön Kalkulátorával pillanatok alatt hasonlíthatja össze különböző bankok ajánlatait.

www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/zeffer-andras-koronavirus-oltas-kuzdelem/p7ldew5

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?