ápr 29, 2021
2 Views
0 0

Zacher: "megkérdőjelezhető a hirtelen nyitás"

Written by

Mint ahogy a Blikk is megírta korábban: Kubatov Gábor, az FTC elnöke Facebook-oldalán arról számolt be, hogy amint megvan a 4 millió beoltott, együtt szurkolhatunk szombaton, az FTC-Mezőkövesd bajnoki mérkőzésén.

(A legfrissebb hírek itt)

Az üggyel kapcsolatban pedig Zacher Gábor megfogalmazta az ATV Híradóban, hogy fontos hangsúlyozni, hogy az oltás felvétele nem jelent azonnali védettséget.

A toxikológus szerint az első oltás után 5-10-12 nappal kezdődik a védettség kialakulása, a második oltást követően pedig körülbelül 10-14 nappal mondható el, hogy azt a fokú védettséget érte el az illető, ami a különböző oltóanyagok leiratában szerepel.

A toxikológus hozzátette: szakmai szempontból megkérdőjelezhető az ilyen hirtelen nyitás, de reméli, nem lesz igaza, és később nem lesz meg ennek a böjtje.

A nyájimmunitáshoz ez kevés, ahhoz az kellene, hogy a lakosság 80 százaléka be legyen oltva. Ezt viszont nem tudjuk elérni, ehhez ugyanis a fiatalkorúak oltása is kellene– adta Zacher arra a kérdésre, hogy kétmillió beoltott ember mennyire tudja visszafogni a járványt

A toxikológus jelenleg a hatvani kórházban dolgozik, ahol azt látja, hogy kevesebb a koronavírusos beteg, viszont egyre többen vannak azok, akik poszt-Covid-ellátásra szorulnak, akár hónapokkal azután, hogy elkapták a fertőzést. Többek között látásromlás, hallásvesztés és pszichés gondok is jelentkezhetnek, valamint a tüdő- és szívelváltozásokat is megemlítette.

www.blikk.hu/aktualis/belfold/zacher-gabor-velemenye-a-nyitasrol/v9xx627

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?