máj 30, 2021
17 Views
0 0

Zacher Gábor: "Az oltástagadókkal nem egyszerű dolog, mert galambbal sakkozni nagyon bonyolult."

Written by

Őszinte interjút adott Zacher Gábor az Indexnek. Az orvos az egészségügyi állapotokról számolt be kendőzetlenül – magára a beszélgetésre is egy 24 órás mentősműszakot követően érkezett.

(A legfrissebb hírek itt)

Mint felidézte, az elmúlt koronavírusos időszakban annyi mindent látott és tapasztalt, hogy bőven kapott inspirációt egy harmadik könyv megírásához. Nem egyszer volt, hogy olyan páciens került lélegeztetőgépre, akivel két órával előtte még beszélgetett, ugyanakkor ha erre került sor, mindig elmondta a betegeknek, hogy mi fog velük történni:

“Elaltatjuk, lélegeztetőgépre tesszük. És kaptam vissza olyan kérdéseket, és ezek mind a mai napig itt csengenek a fülemben, hogy ‘Akkor meg fogok halni?’. Erre az ember mást nem tud mondani, mint hogy ‘Higgye el, hogy mindent megfogunk tenni azért, hogy túlélje ezt a történetet’, de ez nem mindig sikerült sajnos.”

A poszt-covid tünetekkel kapcsolatban arról beszélt, főleg azoknál jellemző, akik közepes-súlyos lefolyással estek át a koronavíruson.

Ott jelenik meg a poszt-covid, nagyon-nagyon bizarr tünetekkel. Gyakorlatilag az ember pszichéjét teljes mértékben felzabálhatja. Találkoztunk már ilyen beteggel -ismerte el Zacher, aki olyan példákat hozott fel, mint a szagok egységesen büdösnek való érzése, vagy a megváltozott bőrérzékelés. Poszt-covidos betegekből egyre több van, de a koronavírus hullám elvonultát biztatónak tartja.

“Azt gondolom, hogy egyelőre jól állunk, ha így megy tovább az átoltottság” -mondta Zacher, aki szerint főleg a kistelepüléseken kéne nagyon agitálni papok, polgármester által, mert ott jellemző az oltások fel nem vétele.

“Az oltástagadókkal nem egyszerű dolog, mert galambbal sakkozni nagyon bonyolult.”

És hogy mit gondol a nyári enyhítésről Zacher?

“Szerintem mehetünk nyaralni – én úgy gondolom, hogy most Magyarország legyen első sorban a célintézmény, lehet túrázni, nagyon szép helyek vannak. Várjunk ki még egy évet, majd jövőre lehet távolabbi célokat kitűzni.”

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 7,7 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

www.blikk.hu/aktualis/belfold/zacher-gabor-orvos-oltastagadok/y18zb2t

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?