okt 18, 2020
5 Views
0 0

WTCR: Guerrieri nyert, Tassi az 5., Michelisz a mezőny végén az 1. futamon

Written by

Győzelemre tudta váltani a pole pozícióját Esteban Guerrieri a túraautó-világkupa (WTCR) hungaroringi hétvégéjének nyitó futamán. Az argentinnak az utolsó körig védekeznie kellett a második helyen célba érő Yann Ehrlacher ellen, harmadikként Néstor Girolami zárta a viadalt. A magyar versenyzők közül csupán Tassi Attila szerzett pontot. Michelisz Norbert körhátrányban, a 21. helyen látta meg a kockás zászlót.


Hirdetés

Esteban Guerrieri várhatta az élről a piros lámpák kialvását a nyitó futamon, az egész hétvégén domináló argentin pedig a rajtot is jól kapta el, így meg tudta tartani az első helyet. A mögüle induló Mikel Azconának azonban nem sikerült túl jól a start, aminek a következtében hat pozíciót is veszített.

A második helyre Yann Ehrlacher jött fel, akit Yvan Muller követett az első kanyarok után. A negyedik helyről rajtoló Tassi Attila nem tudta kihasználni Azcona visszaesését, Muller és Néstor Girolami is elment mellette, így veszített egy pozíciót. A versenynek a 14. helyről nekivágó Michelisz Norbert a 11. helyre jött fel a rajtot követően.

Az első körökben szorosan követték egymást a versenyzők az élmezőnyben, különösen Ehrlacher maradt közel az élen álló Guerrierihez, hogy alkalomadtán megpróbálkozhasson egy előzéssel. Michelisznek azonban sikerült némileg előrelépnie a futam első felében, a hatodik körben azonban visszatért a bokszutcába. A csapattársa, Gabriele Tarquini is hamar kiállt – az olasz mindössze három kör után volt kénytelen elhagyni a pályát.

Bár később mindketten vissza tudtak térni a pályára, a hátrányuk már jelentős volt az előttük lévőkhöz képest. A futam utolsó köreiben Ehrlacher továbbra is üldözte Guerrierit, az argentin azonban kiállta a próbát, és győzelemre váltotta a rajtelesőségét az első futamon. Mögötte Ehrlacher és Girolami ért célba, Tassi maradt az ötödik helyen a verseny végéig.

A második versenyen a pole pozícióból induló Boldizs Bence egy hajszállal maradt le a pontszerzésről, ugyanis a 16. helyen látta meg a kockás zászlót. Kismarty-Lechner Gábor 20.-ként ért célba Michelisz és Tarquini előtt.

Folytatás 13.15-kor a második futammal!

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
HUNGARORING, 1. VERSENY

1. Esteban Guerrieri (argentin, Honda)
2. Yann Ehrlacher (francia, Lynk & Co)
3. Néstor Girolami (argentin, Honda)
4. Yvan Muller (francia, Lynk & Co)
5. Tassi Attila (magyar, Honda)

16. Boldizs Bence (magyar, Cupra)

20. Kismarty-Lechner Gábor (magyar, Cupra)
21.
Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)

www.nemzetisport.hu/egyeb_auto_motor/wtcr-2790185

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?