márc 29, 2021
4 Views
0 0

WHO-főigazgató: minden elméletet a vírus eredetével kapcsolatban meg kell vizsgálni

Written by

WHO-főigazgató: minden elméletet a vírus eredetével kapcsolatban meg kell vizsgálni

A Covid-19-járvány eredetével foglalkozó jelentésben szereplő elméletek elmélyültebb tanulmányozást igényelnek – közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója.

“Minden elmélet megfontolás alatt van és mindaz, amit eddig láttam, további, teljeskörű tanulmányozást érdemel” – mondta hétfői genfi sajtótájékoztatóján Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz.

A főigazgató közölte, hogy a jelentést – amely négy elméletet tartalmaz, de előnyben részesíti azt a hipotézist, hogy a SARS-CoV-2 nevű vírus köztes állaton keresztül került denevérről az emberre, azzal a feltételezéssel szemben, hogy a vírus egy laboratóriumból került ki – végleges formájában kedden hozzák nyilvánosságra.

A sajtótájékoztatón részt vett Gerd Müller német gazdasági együttműködési és fejlesztési miniszter is, aki üdvözölte, hogy Kína együttműködött a WHO által januárban és februárban Vuhanban lefolytatott vizsgálatban.

A kiszivárogtatott jelentésben szereplő feltételezések nem különböznek attól, amit Peter Ben Embarek, a közép-kínai városban folytatott vizsgálattal megbízott, független szakértőkből álló WHO-küldöttség vezetője mondott február 9-i vuhani sajtótájékoztatóján.

A küldöttségnek amerikai, japán, orosz, brit, holland, dán, ausztrál, vietnami, német és katari tudósok voltak a tagjai, és nem csak a WHO-t, de az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetét (FAO) és az Állategészségügyi Világszervezetet (OIE) is képviselték.

Kritikussá vált a koronavírus-járvány helyzet Romániában

atv.hu/MTI

Ajánlom

www.atv.hu/kulfold/20210329-who-foigazgato-minden-elmeletet-a-virus-eredetevel-kapcsolatban-meg-kell-vizsgalni

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?