jún 5, 2021
8 Views
0 0

Vizes sportok: Fürjes Balázs a FINA Büro tagja lett

Written by

Továbbra is van magyar tagja a vizes sportokat tömörítő szövetségnek: szombaton a FINA Büro tagjává választották Fürjes Balázst, a nemzetközi sporteseményekért felelős kormánybiztost. Ezzel az Európai Úszóliga (LEN) után a FINA vezérkarából is kikerült Gyárfás Tamás.

Fürjes Balázs (Fotó: Bach Máté/Magyar Nemzet)


Hirdetés

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) Dohában zajló tisztújító kongresszusán 302 igen és hét nem szavazattal a szervezet elnökének választották Husszein el-Muszallamot – a korábbi elnök, Julio Maglione tizenkét éven keresztül vezette a FINA-t.

A vezetőváltás mellett öt alelnököt is választottak a testületben, valamint megválasztották a FINA Büro tagjait.

Sportdiplomáciai siker, hogy utóbbi grémiumban továbbra is van magyar képviselő (az előző esztendőkben Gyárfás Tamás látta el ezt a feladatot), mégpedig Fürjes Balázs, a nemzetközi sporteseményekért felelős kormánybiztos személyében.

„A Magyar Úszószövetség többször folytatott egyeztetést az új elnökkel, Huszein el-Muszallammal, aki korábban a szervezet alelnöki pozícióját látta el – tájékoztatta lapunkat Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke. – A tárgyalásokon egyértelművé vált, hogy Fürjes Balázs tudja a legjobban képviselni Magyarországot a nemzetközi szövetségben, s ezt az elképzelést a Magyar Úszószövetség elnöksége is támogatta. Jelentős sportdiplomáciai siker, hogy továbbra is van magyar tagja a FINA Bürónak, akinek az lesz a feladata, hogy a magyar vizes sportokat messzemenőkig képviselje világszerte.”

A tisztújító kongresszuson fogadták el azt a javaslatot, hogy a FINA Büróban helyet kapjon a következő hat év világversenyének otthon adó ország képviselője – így jutott szerephez az orosz, a francia, a katari és a magyar tag.

www.nemzetisport.hu/uszas/vizes-sportok-furjes-balazs-a-fina-buro-tagja-lett-2830589

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?