máj 9, 2021
8 Views
0 0

Vizes Eb: az európai szövetség hálás a magyaroknak

Written by

Az Európai Úszószövetség (LEN) elnöke, Paolo Barelli köszönetét fejezte ki a magyaroknak, hogy „ebben a különleges helyzetben″ hétfőtől otthont adnak a vizes Európa-bajnokságnak – írja az MTI.

A kontinensviadal első hetében a szinkronúszók és a műugrók versenyeit rendezik a Duna Arénában (Fotó: Bors/Czerkl Gábor)


Hirdetés

„A LEN rendkívül hálás a magyar kormánynak a hihetetlen támogatásért, különösképpen Orbán Viktor miniszterelnöknek, aki a sport igaz barátja. Egyúttal köszönet a Magyar Úszószövetségnek a legnagyobb eseményünk megszervezéséhez ebben a különleges helyzetben″ – nyilatkozta a LEN elnöke, Paolo Barelli a szervezet felvezető közleményében.

A szinkronúszók, műugrók, nyíltvízi és medencés úszók kontinensviadala hétfőn rajtol, és a koronavírus-járvány miatt buborékrendszerben rendezik meg az eseményt – két helyszínen, a Duna Arénában és a Lupa-tavon. Az Eb-n rekordot jelentő 51 ország 1100 sportolója vesz részt.

Az MTI közölte, Magyarországon rendezték 95 éve az első kontinensivadalt is, és az ország eddig összesen ötször volt házigazda, négyszer Budapest, egyszer Debrecen adott otthont, most először azonban fedett körülmények között versenyeznek Európa legjobbjai – leszámítva természetesen a nyíltvízi úszókat.

A kontinensviadal első hetében a szinkronúszók és a műugrók versenyeit rendezik a Duna Arénában, míg a nyíltvízi úszók küzdelmeit a Lupa-tavon bonyolítják le. A medencés úszók Európa-bajnokságára május 17-én rajtol.

www.nemzetisport.hu/uszas/vizes-eb-az-europai-szovetseg-halas-a-magyaroknak-2825433

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?