jan 14, 2021
8 Views
0 0

Visszavonul a világbajnok kajakozó, még az olimpia előtt

Written by

A Nemzeti Sport szúrta ki, hogy szerda este az RTL Klub Fókusz című műsorában bejelentette visszavonulását a 29 éves Dudás Miklós, világbajnok kajakos.

Eredetileg tokiói terveiről faggatta volna a televízió, ám a 2014-ben, a moszkvai vb-n a csúcsra érő sportoló egyszer csak arról kezdett beszélni, hogy befejezte az élsportot, amiben húsz évet töltött.

Dudás Miklós gyerekkorától fogva olimpiai bajnok akart lenni, de felnőtt fejjel “sok mindent megtapasztalva” már el tudta fogadni azt, hogy nem feltétlenül kell olimpiai bajnoki cím a boldogsághoz.

“Nagyon sok olimpiai bajnokot ismerek, aki nem találja a helyét a világban és nagyon sok olyan sportolót, aki nem lett olimpiai bajnok, de boldog élete van”

– értékelte helyzetét Dudás Miklós, aki 2012-ben, a londoni olimpián hatodik lett 200 egyesben. Aztán 2016-ban kiderült, hogy egy évvel korábban az Európa Játékok alatt leadott mintájában tiltott hormonkészítmény nyomaira bukkantak, ezért 34 hónap eltiltás várt rá, visszatérve 2018-ban még négyesben 500-on nyert egy vb-bronzot.

Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Infostart.hu · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?