jan 14, 2021
8 Views
0 0

Visszavezetik az egyes és kettes számú szülő megnevezést Olaszországban

Written by

Visszavezetik az egyes és kettes számú szülő megnevezést Olaszországban

Az anya és apa neve helyett a személyi igazolványokba visszahelyezik az egyes és kettes szülő megnevezést, amelyet a volt belügyminiszter, Matteo Salvini törölt el 2019-ben – közölte az olasz sajtó csütörtökön.

Luciana Lamorgese jelenlegi belügyminiszter a parlamentben jelentette be, hogy a 14 év alatti állampolgárok személyes dokumentumaiban az eddigi anya és apa megnevezést az egyes és kettes számú szülő meghatározás váltja fel. A miniszter az intézkedést az Európai Unió szabályozásához való igazodással indokolta. A módosítást a személyi adatvédelemért felelős ombudsman is támogatja.

Az egyes és kettes számú szülő megnevezést 2015-ben az akkori miniszterelnök, Matteo Renzi vezette be a nem nő és férfi alkotta családokban élő gyerekek diszkriminációjának elkerülése címén. Négy évvel később Matteo Salvini belügyminisztersége alatt az anya és apa megnevezés került vissza a személyi igazolványokba. Az LMBT-közösség szóvivője, Fabrizio Marazzo hangoztatta, hogy a jobboldali Matteo Salvini minisztersége alatt egyetlen éjszaka alatt eltörölték az egyes, kettes szülő megnevezést.

Azóta másfél év telt el, a baloldali kormánynak ennyi idő kellett, hogy politikai bátorsága legyen az LMBT-családok gyerekeinek elismerésére

– rótta fel. Matteo Salvini, az ellenzéki Liga párt politikusa úgy reagált, hogy – mint fogalmazott – az Olaszországban zajló egészségügyi vészhelyzet és kormányválság közepette a jelenlegi belügyminiszter azzal tölti az idejét, hogy eltörli az anyát és az apát.

Minél előbb leváltjuk ezt a kormányt, annál jobb

– tette hozzá Matteo Salvini.

Forrás: MTI; Fotó: Controluce/AFP/Eliano Imperato

pestisracok.hu/visszavezetik-az-egyes-es-kettes-szamu-szulo-megnevezest-olaszorszagban/

Komment írása

Article Categories:
pestisracok
banner

Vélemény, hozzászólás?