máj 18, 2021
18 Views
0 0

Visszaállhat a parkolási rend az országban

Written by

Módosította a parlament a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló törvényt, amelynek hatálya így az Országgyűlés őszi ülésszakának első ülésnapját követő 15. napig tart.
Ugyan több mint egy évvel a járvány kezdete után sem mondhatjuk, hogy a végére értünk, ám már bízhatunk abban, hogy tömeges oltás nyomán átléptük azt a határt, ahonnan kifelé vezet az út – jelentette ki Áder János köztársasági elnök.
382 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 798 955-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 64 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 277-re emelkedett.
Már több mint 4 millió 715 ezer embert beoltottak, közülük 2 millió 749 ezren a második dózist is megkapták.
Lecsengőben van a koronavírus-járvány, de a higiénés szabályokat és a járványügyi korlátozó intézkedéseket továbbra is be kell tartani – mondta Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője.
A kormány döntése értelmében azok az érettségizők, akik önhibájukon kívül, például koronavírus-fertőzés miatt nem tudtak megjelenni az írásbeli vizsgákon, szóbeli vizsgát tehetnek még a jelenlegi vizsgaidőszakban.
Hiperpasszív nyelvtudása van – állítja magáról Karácsony Gergely. Elmondása szerint az angol nyelv speciális szeletét tudja. A legújabb miniszterelnök-jelölt bejelentette: ha megválasztják nemzetközi sajtótájékoztatót tart.
Főpolgármesterré választása után Karácsony Gergely már tartott nemzetközi sajtótájékoztatót. A HírTv megtalálta a felvételt, akkor párttársa fordított neki.
A doktori fokozatáról Karácsony Gergely közölte, azt politikusi munkája miatt nem tudta megszerezni, és az életrajzába valaki más írta be, hogy rendelkezik vele.
Karácsony Gergely képében térne vissza a Gyurcsány-korszak, ha a baloldal nyerne a 2022-es országgyűlési választáson – jelentette ki a Volner Párt elnöke .
Szemünk előtt folyik a Gyurcsány show, egy olyan előválasztásnak csúfolt színjáték, ahol Gyurcsány Ferenc jelöltjei versengenek Gyurcsány kegyeiért, hogy végül a DK elnöke legyen a nyertes – mondta Nacsa Lőrinc Magyarország élőben extra című műsorunkban.
A KDNP frakciószóvivője szerint a baloldal a kampányosdit választotta a járvány elleni védekezés helyett.
Pedofilellenes törvénycsomagot nyújt be a Fidesz az Országgyűlésnek a gyermekek védelméért és az elkövetők súlyosabb büntetéséért – közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője.
A magyar gazdaság érte el a legnagyobb növekedést az EU-n belül az eddigi adatok alapján az előző negyedévhez képest – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter.
Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Armin Pappergert, a német Rheinmetall AG autó- és védelmi ipari cégcsoport elnökét.
A felek egyetértettek abban, hogy a Lynx gyár nagy mértékben elősegítik Magyarország gazdasági és ipari-technikai fejlődését, illetve hozzájárul a munkahelyteremtéshez.
Május 31-ig igényelhető az ágazati bértámogatás. Visszamenőleg, akár tavaly novemberig beadhatják a pályázati kérelmet a munkahelyek megtartását szolgáló állami segítségre a nehéz helyzetbe került szektorok vállalkozásai – mondta Bodó Sándor államtitkár.
Több mint 2,5 milliárd forint keretösszeggel közzétették a kárpátaljai szociális programcsomag idei felhívásait – jelentette be Potápi Árpád János államtitkár.
A visegrádi országok látványos megkülönböztetést szenvednek el az Európai Unióban, és ha a V4-ek nem lépnek fel erőteljesebben, ez a helyzet nem is fog változni – írta Orbán Viktor miniszterelnök válaszul Mikulás Dzurindának.
A volt szlovák kormányfő elvetette azt a javaslatot, hogy a közösséget a német-francia-V4 hárompilléres erőközponttá alakítsák.
A magyar kormány nem fogadja el a globális minimumadó bevezetését, mert az Magyarországon adóemeléshez vezetne – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Párizsban, miután találkozott Mathias Cormannal, az OECD főtitkárával.
Hat éve tart a migrációs válság, de az unió kríziskezelés helyett továbbra is hibák sorozatát követi el – jelentette ki a Fidesz EP-képviselője az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén.
Hidvéghi Balázs szerint világossá kell tenni, hogy az EU nem tűri el az illegális bevándorlást, akik nem jogosultak a védelemre, azokat ki kell toloncolni a közösség területéről, és szabályozni kell egyes civil szervezetek ténykedését is.
Az Európai Unió legújabb migrációs politikájával kapcsolatos EP-jelentés egyértelműen a bevándorlók érdekeit tartja szem előtt – nyilatkozta Gál Kinga az Európai Parlament plenáris ülése után a Hír TV brüsszeli tudósítójának.
A Fidesz EP-képviselője szerint a vitára bocsátott beszámoló egyáltalán nem foglalkozik a határok védelmével. Helyette kizárólag a menedékkérők jogaira fókuszál, továbbá arra ösztönzi a migránsokat, hogy elinduljanak Európa irányába.
Nem tárgyalnak tűzszünetről a szemben álló felek a gázai-izraeli konfliktusban – jelentette a katonai rádió. A Hamász erői a környező zsidó településeket vették célba, az izraeli légvédelem célzott támadásokkal válaszolt.
Az EU tűzszünetre és az erőszak azonnali felszámolására szólított fel az izraeliek és a palesztinok között, illetve a humanitárius hozzáférés biztosítását kérte a Gázai övezetben – közölte az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője.
A világon 163,4 millió ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 3,3 millió a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem adatai szerint.
Akit Sinopharm vakcinával oltottak be, karanténkötelezettség nélkül lépheti át a határt Ausztria irányába. A bécsi hatóságok azért döntöttek így, mert az Egészségügyi Világszervezet engedélyezte a szérum vészhelyzeti alkalmazását.
Ukrajnában ismét gyorsult a koronavírus-járvány terjedése, több mint négyezer új beteget jegyeztek fel egy nap alatt, az elhunytak száma megközelítette a háromszázat.
Jelenleg nincs olyan egyértelmű indok, amely szükségessé tenné a koronavírus-járvány megfékezése végett elrendelt korlátozások enyhítési menetrendjének módosítását – mondta Boris Johnson brit miniszterelnök.
Még mindig nem engedhető meg – a koronavírus ellen teljesen beoltott embereknek sem -, hogy Ausztráliából külföldre utazzanak – jelentette ki Scott Morrison ausztrál miniszterelnök.
A koronavírus elleni védőoltást elutasítók maradjanak otthon, hogy ne fertőzzenek meg másokat – jelentette ki Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki államfő.
Örményország keresetet nyújtott be az Emberi Jogok Európai Bíróságánál Törökország ellen, amiért szíriai zsoldosokat toborzott és küldött Hegyi-Karabahba az ősszel, hogy Azerbajdzsán oldalán harcoljanak Örményország ellen.
Mintegy 2700 embert toloncoltak vissza Marokkóba azok közül, akik az elmúlt nap során illegálisan jutottak be az észak-afrikai spanyol exklávé, Ceuta területére.
A tunéziai igazságszolgáltatás cáfolta azt az értesülést, miszerint az afrikai ország parti őrsége letartóztatta a tuniszi Bardo múzeumban 2015-ben elkövetett, 20 halálos áldozatot követelő terrortámadás egyik fő gyanúsítottját.
Kiürítették a kínai Sencsen egyik emblematikus felhőkarcolóját, miután az épület ismeretlen okból inogni kezdett – adta hírül internetes kiadásában a South China Morning Post című hongkongi lap.
Több mint 1,2 tonna kockázatos élelmiszert vont ki a forgalomból a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tuzsér település egyik élelmiszerüzlete ellenőrzése során a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.
A kedvező járványügyi helyzet miatt visszavonta az országos főállatorvos a baromfik zárt tartására vonatkozó előírást.
Fucsovics Márton legyőzte a svájci Henri Laaksonent a genfi salakpályás férfi tenisztornán és bejutott a legjobb 16 közé.
Babos Tímea, oldalán az orosz Vera Zvonarjovával bejutott a negyeddöntőbe a belgrádi salakpályás női tenisztorna páros versenyében.
Késely Ajna negyedik lett női 800 méter gyorson a Budapesten zajló úszó Európa-bajnokságon.
Kenderesi Tamás a világcsúcstartó Milák Kristófot megelőzve a legjobb idővel jutott 200 méter pillangón a fináléba a Duna Arénában zajló úszó Európa-bajnokságon.

hirtv.hu/ahirtvhirei/visszaallhat-a-parkolasi-rend-az-orszagban-2521946?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?