jún 9, 2021
6 Views
0 0

Virológus: Kell harmadik oltás, akár keverni is lehet az eddigieket

Written by

Virológus: Kell harmadik oltás, akár keverni is lehet az eddigieket

Egy éven belül kell harmadik oltás, a Johnson, a Szputnyik, és az AstraZeneca viszont nem adható újra Lisziewicz Julianna szerint.

A virológus a Spirit Fm Aktuál című műsorában azt mondta, kínait, Pfizert, vagy Modernát akár lehet oltani harmadikként, a többit azonban nem. “Azokat a vakcinákat nem lehet újra adni, ami adenovírus alapúak, tehát vektor alapúak, a Johnson, Szutynik, AstraZeneca.” – mondta Lisziewicz Julianna.

A szakember hozzátette: a mostaninál már jobb oltások is vannak, a Pfizer és a Moderna is fejleszt már újakat, lehet, hogy nem érdemes majd keverni a korábbiakat, hanem majd ezeket, az új mutánsok elleni vakcinákat kell használni, ha baj van.
Lisziewicz Julianna felhívta a figyelmet arra, hogy szerinte Angliában a fertőzések számának emelkedése miatt már akár a negyedik hullámról is lehet beszélni. Az majd a következő hetekben derül ki, hogy a jelenlegi oltások hogy vizsgáznak, hiszen a kérdés az, hogy aki be van oltva, mennyire lesz beteg, hányan halnak meg az új, indiai mutáns miatt.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg. 

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210608-virologus-kell-harmadik-oltas-akar-keverni-is-lehet-az-eddigieket

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?