nov 22, 2020
19 Views
0 0

Világvándor gólvágó: Németh Krisztián három kontinensen 9 csapatnál volt eredményes

Written by

A 37-szeres magyar válogatott támadó korábban az MTK-ban, a görög AEK Athénban és Olympiakosz Voloszban, a holland Waalwijkban és Rodában, az egyesült államokbeli Sporting Kansas Cityben és New England Revolutionben, illetve a katari al-Garafában is átélhette a gólszerzés örömét. Új klubjában, a Columbus Crew-ban sem kellett sokat várnia első találatára, november elején, csereként a Philadelphia Union kapuját vette be az észak-amerikai bajnokságban (MLS). Németh féléves dunaszerdahelyi kitérő után szerződött ismét a tengerentúlra, miután a DAC-nál sérülés miatt csak két meccsen jutott szóhoz.

– A nyáron elhatároztam, ahhoz, hogy újra felépítsem magam, olyan közegre van szükségem, amelyet jól ismerek. A Columbustól már télen is kerestek, úgy érzem, jól döntöttem, amikor elfogadtam az ajánlatukat. Jó pozícióban vagyunk, a csapat alkalmas rá, hogy akár a döntőig is eljusson. A várost sajnos még nem volt alkalmam jobban megismerni, a járványhelyzet miatt nem nagyon mozdulunk ki, de egy kellemes, élhető helyről van szó, amilyen Kansas City is volt – mondta lapunknak az angol Liverpool akadémiáján is megforduló focista.

(A legfrissebb hírek itt)

Németh valóban a tengerentúlon bontakozott ki leginkább, a Sporting Kansas City színeiben, két „turnusban” összesen 29-szer talált be. Nem tagadja, nem minden átigazolása sült el hasonlóan jól, de büszke arra, hogy nagyon különböző ligákban is meg tudta állni a helyét az évek során.

A grafika azt mutatja, hogy a labdarúgó tizenhárom profi egyesülete közül melyikben volt eredményes, s hogy a különböző csapatokban hány gólt szerzett / Grafika: Séra Tamás

A grafika azt mutatja, hogy a labdarúgó tizenhárom profi egyesülete közül melyikben volt eredményes, s hogy a különböző csapatokban hány gólt szerzett / Grafika: Séra Tamás

– Voltak olyan klubváltások, amelyek nem úgy alakultak, ahogy elterveztem, s talán ma már másképp csinálnám. Előfordult, hogy türelmetlenebb voltam a kelleténél. A mai fociban nehéz stabilan egy csapatnál maradni, nekem ez volt az utam. Meg kellett állnom a helyemet több különböző bajnokságban, azt hiszem, ennek is megvan a maga szépsége. Ahol eredményes tudtam lenni, ott mindig szívesen játszottam, legyen szó Görögországról, az Egyesült Államokról vagy Katarról – árulta el.

(Ez is érdekelheti: Hét perccel a vége előtt beállt, majd egy perc alatt eldöntötte a meccset a magyar focista)

Vadócz Krisztián tizenhárom klubja

A profiként tizenhárom klubban megforduló Németh mellett nagy világvándor a magyar légiósok közül a jelenleg az uruguayi Penarolt erősítő Vadócz Krisztián (35) is, ő például összesen négy kontinensen játszott, 11 ország 13 csapatában. Más kérdés, hogy a veterán középpályás „csak” nyolc állomáshelyén tudott kapuba találni.

EXTRA AJÁNLÓ
Ezen a híres webshopon november 20-án csap le a Black Friday! (x)
Olcsóbban és gyorsabban intézné a bevásárlást? Ezt a módszert érdemes kipróbálni (x)

www.blikk.hu/sport/magyar-foci/vilagvandor-golvago-nemeth-krisztian-9-csapat-eredmenyes/0peqr2y

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?