febr 22, 2021
4 Views
0 0

Világszerte leállították a Boeing 777-eseket

Written by

Szombaton az egyik gépből hajtóműroncsok hullottak Denver elővárosára.

Mindenhol leállították a Boeing 777-es repülőket, miután a hétvégén Denverben meghibásodott az egyik ilyen gép – írja az Independent. A leállást maga gyártó ajánlotta.

Szombaton az amerikai városban repülőgéproncsok hullottak, miután a United Airlines amerikai légitársaság egyik utasszállító gépének meghibásodott hajtóműve nem sokkal a felszállás után szétrobbant. Ugyanezt a Pratt and Whitney típusú hajtómű van a többi 777-es gépben is.

A Denverből Hawaiira tartó utasok utólag szörnyű megpróbáltatásokról számoltak be. A repülőgép már majdnem elérte az utazómagasságot, és éppen a kapitány beszélt az utasokhoz, amikor robbanás rázta meg az utaskabint, egy hatalmas villanás kíséretében. A gép ezt követően hevesen rázkódni kezdett. A robbanást a földön is hallották.

A United Airlines az eset után közölte, hogy önként leállítja a 777-eseit, a japán közlekedési minisztérium pedig ugyanerre utasította a helyi légi társaságokat is. A tárca egyúttal megjegyezte, hogy december 4-én az egyik Nahából Tokióba tartó járatnak vissza kellett fordulnia, mert a bal hajtóműnél hasonló meghibásodást észleltek. A Boeing szerint összesen 69 darab 777-es van használatban.

24.hu/kulfold/2021/02/22/repulogep-baleset-boeing-777-leallas/

Komment írása

Article Categories:
24.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?