jún 3, 2021
14 Views
0 0

Verekedések törtek ki a fiatalok regisztráció nélküli oltásakor Bolognában

Written by

Verekedések törtek ki a fiatalok regisztráció nélküli oltásakor Bolognában

A korosztályok szerinti koronavírus elleni oltást szabad regisztrációval váltották fel az olasz egészségügyi hatóságok csütörtökön, de a tartományok továbbra is eltérő oltási ütemezést követnek.

A december végén indított olaszországi oltókampány mostanáig mindenhol korosztályok szerint haladt. A hetven év felettiek több mint 85 százaléka ár megkapta az oltás első adagját az utóbbi több mint öt hónapban.

A hatvanmilliós országban összesen 35,8 millióan kaptak védőoltást, közülük 12,3 millióan részesültek már a második dózisban is.

Az egészségügyi minisztérium rendelkezése szerint csütörtökön megkezdődött a tömeges oltás, ami azt jelenti, hogy szabaddá vált az oltási regisztráció a 12 évesnél idősebbek számára.

Ennek ellenére a tinédzserek oltását csak négy észak-olaszországi régióban indították el. Az ország többi térsége eltérő ütemezést követ. Miközben Venetóban a 12 és 39 év közöttieket oltják a tervek szerint augusztus 4-éig, addig a közép-olaszországi Lazióban még a negyven felettieknél tartanak. Szicíliában még nem fejezték be a középkorúak oltását, de ezzel egy időben oltják az érettségire készülőket is.

Bolognában szerdán regisztráció nélküli oltási napot tartottak a fiataloknak, akik szabályosan megrohamozták az oltópontot. A tolongás több esetben verekedéssé fajult.

Szardínia, Molise és Friuli-Venezia Giulia tartomány már az úgynevezett fehér zónához tartozik, vagyis kikerültek a járvány-veszélyességi fokozatokból. Ennek ellenére nem törölték el az éjféltől érvényes kijárási tilalmat, és továbbra is kötelező a szájmaszk viselése és a biztonsági távolság betartása.

Június 7-étől Abruzzo, Liguria, Umbria és Veneto is a fehér zónába lép át, június 14-étől pedig a legnépesebb Lombardia és Lazio is. Számítások szerint június 21-étől az egész ország “fehér” lesz, több óvintézkedést azonban továbbra sem akarnak eltörölni.

A vendéglátás annyi engedményt kapott, hogy az éttermek, presszók a belső tereket is megnyithatják, de asztalonként csak négy vendéget fogadhatnak kültéren is.

atv.hu/MTI

Ajánlom

www.atv.hu/kulfold/20210603-verekedesek-tortek-ki-a-fiatalok-regisztracio-nelkuli-oltasakor-bolognaban

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?