márc 4, 2021
12 Views
0 0

Venezuelában is megjelent a koronavírus brazíliai törzse

Written by

Maduro szerint három városban tíz betegnél mutatták ki a szóban forgó vírusmutációt, amely – mint mondta – fertőzőbb és veszélyesebb más törzseknél. Arra kérte az egészségügyi hatóságokat, hogy az oltási kampány során részesítsék előnyben azokat a térségeket, ahol a brazil vírusmutáció felbukkant.

Venezuelába február 13-án érkezett meg az első vakcinaszállítmány, százazezer adag Szputnyik V nevű orosz oltóanyag. A hatóságok kétszázmillió dollárt költöttek tízmillió adag beszerzésére. Maduro hétfőn bejelentette, hogy félmillió oltás érkezett a kínai Sinopharm vakcinából, orvosoknak szánt védőfelszerelésekkel együtt.

A baltimore-i Johns Hopkins egyetem legfrissebb összesítése szerint latin-amerikai országban a járvány kezdete óta közel 139 934 ember kapta el a vírust, és 1353-an haltak bele a fertőzés okozta Covid-19 betegség szövődményeibe.

Kolumbiában hatvanezer felé emelkedett a halálesetek száma

Hatvanezer felé emelkedett a koronavírus-járvány halálos áldozatainak a száma Kolumbiában, szinte napra pontosan egy évvel az után, hogy regisztrálták az első fertőzöttet az országban – közölte szerdán az egészségügyi minisztérium. 

A tárca közleménye szerint a vírus okozta Covid-19 betegség halálos áldozatainak a száma 60 082-re emelkedett, a fertőzéses esetek száma pedig 2,3 millióhoz közelít.

Az ötvenmillió lakosú Kolumbiában január 21-én lépte át a halottak száma az ötvenezret. A járvány második hulláma túljutott a kritikus szakaszán, több hete csökken a halottak és a fertőzéses esetek száma.

Ivan Duque államfő kormánya február 17-én indította el az országos oltási kampányt.

A fertőzések számát illetően a latin-amerikai országok között Kolumbia a második Brazília után, a halottak számában pedig Brazília és Mexikó is megelőzi.

MTI

hirtv.hu/hirtvkulfold/venezuelaban-is-megjelent-a-koronavirus-braziliai-torzse-2517928?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?