ápr 29, 2021
2 Views
0 0

Végleg lehúzta a rolót a fesztiválok 3-5 százaléka

Written by

Végleg lehúzta a rolót a fesztiválok 3-5 százaléka

Viszont vannak fesztiválok, akik még terveznek és várják, hogy a kormány feloldja a zenés és táncos rendezvényekről szóló tilalmat. A fesztiválszervezők részéről nagy a remény és a készülődés.

Amikor a beoltottak száma eléri a 4 milliót, új intézkedések lépnek életbe, amelyek jelentős része védettséghez – védettségi igazolványhoz – kötött. Az igazolvánnyal látogathatók lesznek a színházak, mozik, cirkuszok, edzőtermek, uszodák, állatkertek, sportesemények, azonban zenés, táncos rendezvényeket továbbra is tilos tartani, így a fesztiválok tilalmának feloldásáról sem esett még szó.

Márta István az ATV Start című műsorában arról beszélt, bíznak abban, hogy a négymillió beoltott után a Magyar Közlönyben boldogan olvashatják, hogy akár megkötésekkel, de a fesztiválszakmával is foglalkozik a kormány. A Fesztivál Szövetség elnöke szerint a fesztiválok evolúciója során sok mindent megtanultak a szervezők.

A pandémia miatt a fesztiválszervezők azt gondolták, hogy bár a tavalyi évüket tönkretette a járvány, az idei évben nem lesz problémájuk, azonban a járvány hullámai miatt újabb stratégiákat kényszerültek felállítani azok a fesztiválok, amelyek nem mentek végleg csődbe. „A fesztiválok 3-5 százaléka végleg lehúzta a rolót, de még ott vannak a kisebb-nagyobb fesztiválok, akik még terveznek” – mondta a műsorban a szövetség elnöke.

Hozzátette azt is, hogy a remény és a készülődés nagy a szakmában. „Várjuk, hogy azok a rendeletek megszülessenek, amelyekkel meg lehet tartani – legalább júliustól – a fesztiválok egy részét” – fogalmazott. Megjegyezte, hogy nagy, tömegfesztiválok nem lesznek. Márta István szerint a fesztivál nagyságától függ, hogy mennyi idővel előtte kell tudniuk, megtarthatják-e a rendezvényt.

A szakmai szövetségek többfajta ajánlást adtak le a kormánynak a fesztiválok fokozatos nyitására: ezek között szerepel a maszkhasználat és a védettségi igazolvány is. 

Elkezdődött nyitás: Milyen lesz idén a fesztiválszezon?

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210428-vegleg-lehuzta-a-rolot-a-fesztivalok-3-5-szazaleka

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?