ápr 29, 2021
3 Views
0 0

Végigaludta Biden első kongresszusi beszédét az egyik republikánus szenátor

Written by

Végigaludta Biden első kongresszusi beszédét az egyik republikánus szenátor

Megtartotta első kongresszusi beszédét Joe Biden. Az amerikai elnök több mint egy órás országértékelőjében 1800 milliárd dolláros mentőcsomagot mutatott be, határozott fellépést ígért Kínával és Oroszországgal szemben, de kitért a járványra, az eddig elvégzett munkára és a fegyvertartás szabályozására is. Az ATV Híradó összefoglalója.

Amerika ismét mozgásba lendült – jelentette ki hivatalba lépése 100. napján Joe Biden. Az eseményen a járványveszély miatt 200 főben limitálták a szenátorok és a képviselők számát. Biden első kongresszusi beszédével történelmet írt. Most először fordult elő, hogy az amerikai elnök mögött két nő, vagyis Kamala Harris alelnök és Nancy Pelosi házelnök foglalt helyet. Biden az ország helyzetéről és jövőbeli politikai céljairól számolt be.

„100 nappal ezelőtt egy válságban lévő nemzetet örököltem. Az évszázad legsúlyosabb járványát, a legsúlyosabb gazdasági válságot a nagy gazdasági válság óta és a legsúlyosabb támadást a demokráciánk ellen a polgárháború óta” 

– kezdte beszédét az elnök majd kiemelte: hivatalba lépése óta mintegy 220 millió koronavírus elleni vakcinát adtak be az Egyesült Államokban, amely több mint a duplája a január 20-án kitűzött 100 milliós célnak.

Biden később arra kérte a republikánus szenátorokat: támogassák a fegyvertartás szigorítását. Sürgette, hogy a kongresszus tegyen lépéseket a rendvédelmi szervezetek reformja érdekében. A gazdasági tervei kapcsán pedig hangsúlyozta: a leggazdagabb amerikaiaknak több adót kell majd fizetniük a jövőben. „Itt az ideje, hogy az amerikai vállalatok és az amerikai emberek leggazdagabb egy százaléka tisztességesen kivegye a részét az adózásból” – fogalmazott Biden.

Az elnök sikere azonban nem volt osztatlan. Ted Cruz, Texas állam republikánus szenátora végigaludta az eseményt, majd mikroblogján úgy értékelte Bident: unalmas, de radikális. Tim Scott dél-karolinai republikánus szenátor pedig úgy fogalmazott, a nemzetnek üres közhelyeknél többre van szüksége és a jövőt nem a szocialista álmok jelentik.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/kulfold/20210429-vegigaludta-biden-elso-kongresszusi-beszedet-az-egyik-republikanus-szenator

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?