ápr 5, 2021
2 Views
0 0

Vége lesz a tavasznak, kedden visszatér a dermesztő hideg

Written by

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a héten hideg, változékony idő várható, de péntektől már melegebb levegő érkezik fölénk.

Hétfő este markáns hidegfront éri el az országot, helyenként viharos északnyugati széllel. Akár mínusz 8 fokig is eshet a hőmérséklet, kedd délig eső, havas eső és hó is valószínű.

Kedden – áll az Időkép prognózisában–markáns hidegfront érkezik viharos északi, északnyugati széllel, esővel, aztán havas esővel, havazással. Napközben fokozatosan egyre kisebb területre korlátozódik a csapadék, késő délután északnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet. Erős lehűlés következik, délután mindössze 4-9 fok lesz.

Szerdán a napos-gomolyfelhős időben elszórtan futó zápor, hózápor előfordulhat, néhol megdörrenhet az ég. Erős, olykor viharos lesz az északnyugati szél. Hajnalban -6, +1, délután 6-11 fok várható.

Csütörtökön is gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, elszórtan egy-egy zápor, hózápor, néhol esetleg zivatar ismét előfordulhat. Az erős, viharos északnyugati szélben csupán 6-11 fok valószínű.

Pénteken aztán újra elkezd melegedni az idő, hétvégére akár 20 fok is lehet.

index.hu/belfold/2021/04/05/eddig-tartott-a-tavasz-dermeszto-hideg-jon/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Belföld · Index.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?