máj 25, 2021
8 Views
0 0

Vége az ingyenes parkolásnak, de van olyan kerület, ahol május 31-ig nem büntetnek

Written by

Vége az ingyenes parkolásnak, de van olyan kerület, ahol május 31-ig nem büntetnek

Mától vége az ingyenes parkolásnak, de azt, aki az elmúlt hónapokban nem szerezte be az idei parkolási engedélyét, a héten még nem büntetik. Az önkormányzatoknak a néhány százmilliótól akár 1 milliárd forintig terjedő mértékű kiesést is jelenthetett az, hogy az elmúlt öt hónapban nem kellett fizetni a parkolásért. Az ATV Híradó riportja.

Kedd délelőtt szinte teljesen kiürült egy debreceni parkoló, miután megszűnt az ingyenes közterületi parkolás. Az emberek megrohamozták az ügyfélszolgálatot.

A fővárosban volt, akinek az utolsó pillanatban jutott eszébe, hogy megváltsa a parkolójegyét. Azokat az autósokat azonban, akiknek ez nem jutott eszébe, fizetési felszólítás várta az autó szélvédőjén.

Budapesten nincs egységes türelmi idő. Terézvárosban a hét második felétől büntetik az autósokat, ha nem fizetnek a parkolásért. Soproni Tamás, a kerület polgármestere elmondta: ”Aki még nem váltotta ki a kerületi engedélyét, annak még hagyunk 1-2 napot, azért, hogy a múlt évi engedély még természetesen érvényes, de azért mindenkit arra buzdítok, hiszen az elmúlt hónapokban már több tízezer szórólapot osztottunk ki a terézvárosiaknak, hogy ki lehetett váltani eddig is, most is váltsák ki a kerületi várakozási engedélyt.”

A nyolcadik kerület havonta kb. 80-100 millió forinttól esett el. Itt azokat, akik még nem váltottak parkolóbérletet, vagy nem vásároltak parkolójegyet egy hétig nem büntetik.

Budapesten van olyan kerület is, például a második, ahol május 31-ig nem büntetik, csak figyelmeztetik az autósokat.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210525-vege-az-ingyenes-parkolasnak-de-van-olyan-kerulet-ahol-majus-31-ig-nem-buntetnek

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?