ápr 8, 2021
4 Views
0 0

Védettségi igazolvánnyal lehet majd focimeccsekre menni

Written by

Nem látunk komoly kockázatot az április 19.-i iskolanyitás tekintetében

– mondta Gulyás Gergely az egyik legaktuális kérdésről a kormányinfón, amikor a kérdések kerültek sorra.

A miniszter szerint az iskolanyitásig, tehát április 19-ig ,még több mint két hét van hátra és szerinte már az első oltás is elegendő védettséget adhat.

A közelgő érettségi vizsgákkal kapcsolatban jelezte, a 16-18 év közötti fiatalkorúakat is be lehet oltani. Egyben azt kérte a pedagógus szakszervezetektől, hogy ne hergeljék a tanárokat, diákokat és szülőket.

Fontos, hogy április 19-én álljon vissza az oktatás megszokott rendje, és a pedagógusok legyenek tekintettel a szülőkre is

– tette hozzá.

Az Alfahír kérdésére Gulyás Gergely közölte, a foci Eb-n bármelyik meccset szívesen megnézné, mert abban bízik, hogy júniusra már akkora lesz majd az ország átoltottsága, hogy a védettséget igazoló kártyával bárki a helyszínen nézheti a válogatott mérkőzéseit. Ehhez azonban szükség lesz a védettséget igazoló kártyára is.

Lapunk arról is kérdezte, hogy a tervezi-e a kormány az összes felsőoktatási intézmény alapítványi kiszervezését. A miniszter válaszában elmondta, nem terveznek ilyen döntést meghozni, de úgy vélte, a kormány szerint ez egy hatékonyabb működési forma és a szenátus döntése, hogy ezt az alapítványi formát válasszák.

A tervezett debreceni vakcina gyár megépítésére vonatkozó kérdésünkre Gulyás Gergely azt mondta, nemzetgazdasági szempontból is kiemelt beruházás lesz az oltóanyaggyár megépítése, amire 55 milliárd forint állhat rendelkezésre.

A háziorvosok nehézkes elérhetőségéről szólva Gulyás Gergely elismerte, valós problémáról van szó, de mint rámutatott, nehéz helyzetben vannak a háziorvosok mivel az oltások beadása és szervezése is fokozza a leterheltségüket.

Gulyás Gergely szerint nem kéne a Magyar Orvosi Kamarának (MOK) „ugrálnia” amikor a kormány az oltások alapján valószínűsíti az újranyitást, illetve a korlátozások enyhítését. A MOK szerint nem az első oltások száma alapján kell a nyitás idejéről, a járványügyi korlátozások feloldásáról dönteni. A miniszter megismételte, szerinte már az első oltás is nagyobb védettséget eredményez.

Többször felmerült már, hogy mire használható, milyen jogosultságokkal járhat a védettséget igazoló kártya. Azonban ezt a kérdést hárította a miniszter amikor csak annyit közölt, ezzel a problémával még nem foglalkozott a kormány.

Szintén kérdésre válaszolva Gulyás Gergely felháborítónak tarja, hogy Petry Zsoltot kirúgta a Hertha BSC, amiért véleményt alkotott Gulácsi Péter korábbi kijelentéséről, illetve a migrációval kapcsolatos kijelentése miatt.

Felmerül a kérdés, hogy ilyenkor miért nem veszik elő a 7-es cikkelyt amikor a szólás és vélemény szabadsága került veszélybe Németországban

– tette hozzá a miniszter.

Arra a kérdésre, hogy a Fidesz melyik EP frakcióba kerül, Gulyás Gergely elmondta, a bőség zavarában van most a Fidesz mert több frakció is megkereste őket, de erről még nincs döntés.

Gulyás Gergely szerint még idén véget érhet a járvány, de a járvány előtti életmódhoz néhány egyéb rendelkezést kivéve mint például a maszkviselés már júniusban visszatérhetünk.
 

alfahir.hu/2021/04/08/kormanyinfo_gulyas_gergely_iskolai_ujranyitas_korlatozasok_korlatozasok_enyhitese_foci

Komment írása

Article Categories:
alfahír
banner

Vélemény, hozzászólás?