ápr 30, 2021
9 Views
0 0

Védettségi igazolvánnyal a hétvégén nyitó budapesti fürdők is látogathatók

Written by

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) a fürdők ütemezett, fokozatos nyitását tervezi május 1-től. Szombattól tehát a Széchenyi, Gellért, Rudas, Lukács, Paskál és a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő nyitják meg kapuikat.

Fontos, hogy a vonatkozó kormányrendelet alapján csak olyan 18 éven felüli személy látogathatja a fürdőket, akik rendelkeznek érvényes védettségi igazolvánnyal. Ennek ellenőrzése az üzemeltető felelőssége és kötelezettsége

– áll a társaság honlapján megjelent közleményben.

A 18 éven aluliak és a beutalóval érkező vendégek számára nem szükséges a védettségi igazolvány, azonban részükre maszk viselése kötelező. A védettségi igazolványok ellenőrzését a testhőmérséklet mérésével együtt a fürdők bejáratánál végzik. A 18 éven aluli, védettségi igazolvánnyal nem rendelkező személyek kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező személy felügyeletével látogathatják a fürdőket. A 18 éven aluli személyek életkorát azonban ebben az esetben is ellenőrzik, mely diákigazolvány vagy vezetői engedély felmutatásával igazolható.

A BGYH arra kér mindenkit, hogy a sorban állás elkerülése érdekében védettségi – és személyazonosító okmányukat készítsék elő és lehetőleg online váltsák meg belépőjüket a fürdőigazgatóság megújult jegyvásárló felületén. Az így vásárolt jegyek árából visszavonásig 10% kedvezményt biztosítanak.

A fürdők területén – a korábbi gyakorlatnak megfelelően – kizárólag bank- vagy feltöltőkártyával lehet fizetni.

Alapvető szabályok:

– Lázzal, hányásos-hasmenéses vagy légúti megbetegedéssel tilos a belépés!
– A belépéskor és a fürdőben tartózkodás teljes időtartama alatt – kivéve a medencetérben – az orrot és szájat eltakaró maszk használata kötelező!
– Papucs viselése kötelező!
– Belépés csak testhőmérést követően!
– Tartson távolságot mindenhol!
– Mosson kezet gyakran!
– A házirend betartását a személyzet folyamatosan ellenőrzi!
 

alfahir.hu/2021/04/30/ujranyitas_gyogyfurdok_budapest_gyogyfurdoi_es_hevizei_zrt_vedettsegi_igazolvany_majus_1

Komment írása

Article Categories:
alfahír
banner

Vélemény, hozzászólás?