márc 28, 2021
13 Views
0 0

Vb 2022: A legfontosabb a győzelem, és hogy a csatárok gólokat szereztek – Szalai Á.

Written by
Szalai Ádám szerint a legfontosabb a győzelem, és hogy a csatárok gólokat szereztek (Fotó: Árvai Károly)


Hirdetés

„Sajnálom, hogy kihagytam a tizenegyest, bárki hibázhat, de legalább javítottam. A második félidőben egyébként is jobban futballoztunk, igaz, így is több helyzetet kellett volna kialakítanunk, és talán több gólt is szerezhettünk volna. Birtokoltuk a labdát, irányítottuk a játékot, és végül nyertünk, ez a lényeg” – mondta Sallai Roland az M4 Sportnak.

„Egyáltalán nem számítottam könnyű mérkőzésre, mert bár nagy a különbség a két válogatott között, de a betömörülő védelem ellen nehéz futballozni. Elrontasz egy támadást, egy helyzetet, majd még egyet, és máris azon gondolkozol, hogy muszáj javítanod. Sala kiharcolt két büntetőt, tudom milyen érzés, amikor csatárként nem rúgsz gólt, úgyhogy úgy voltam vele, hogy persze, rúgja ő. Kihagyta, ezzel nincsen semmi gond, hagytunk már ki elég helyzetet. Utána betalált ő is és Niko is. A legfontosabb a győzelem, és hogy a csatárok gólokat szereztek” – fogalmazott Szalai Ádám az M4 Sport kamerája előtt.

„A második félidőben többet mozogtunk, a tizenhatosuk környékéről megpróbáltuk kicsábítani őket, a szélsők többet léptek fel, több beadás jött. Örülök, hogy három gólt rúgtunk, mert ezek a mérkőzések a legnehezebbek. Ilyen mérkőzéseken csak veszítenivalónk van, de mi most nyertünk három pontot. Örülök, hogy a csapat hozzáállása nagyon jó volt, bárki is az ellenfél, küzdünk, megyünk, harcolunk, és építjük magunkat. Szerintem Andorra ellen nehezebb lesz a feladatunk, kicsivel jobb csapat, mint San Marino. Ezeken a mérkőzéseken nagyon fontos, hogy mikor szerzünk gólt, hogy a hozzáállás rendben legyen, ne becsüljünk le senkit, mert nem vagyunk abban a pozícióban. A lényeg, hogy harcoljunk egymásért és az országért így, ahogy tettük azt ma is” – értékelt Nikolics Nemanja.

„Hálás vagyok a szövetségi kapitánynak, hogy megkaptam a lehetőséget. Nagyot fordult a világ, egy éve még azon gondolkodtam, hogy abbahagyom a futballt. Nagyot fordult a világ, de remélem, ez még csak a kezdet. Minden héten azért fogok dolgozni, hogy több lehetőséget kapjak, hogy esetleg meg tudjak ragadni” – mondta a debütáló Géresi Krisztián.

Marco Rossi, a válogatott szövetségi kapitánya a meccs utáni nyilatkozatában elárulta, hogy Willi Orbán (RB Leipzig) és Sallai Roland (Freiburg) sem tart a csapattal Andorrába, mind a ketten visszatérnek Németországba a klubjukhoz.

VB-SELEJTEZŐ, EURÓPA
I-CSOPORT, 2. FORDULÓ
SAN MARINO–MAGYARORSZÁG 0–3 (0–1)

Serravalle, Olimpiai Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: N. Walsh (skót)
San Marino: E. Benedettini – Manuel Battistini, F. Fabbri, Brolli, D. Rossi, Palazzi – Lunadei (Zonzini, 53.), E. Golinucci, Mularoni – N. Nanni (Hirsch, 80.), F. Berardi (M. Bernardi, 80.). Szövetségi kapitány: Franco Varrella
Magyarország: Dibusz – Botka, Orbán, Szalai A. – Nego (Kalmár Zs., a szünetben), Sigér, Gazdag (Kleinheisler, 62.), Cseri (Nikolics, a szünetben), Varga K. (Varga R., 72.) – Sallai, Szalai Á. (Géresi, 85.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Szalai Á. (13. – 11-esből), Sallai (71.), Nikolics (88. – 11-esből)

További eredmények a csoportból
Albánia–Anglia 0–2 (Kane 38., Mount 63.)
Lengyelország–Andorra 3–0 (Lewandowski 30., 55., Swiderski 88.)

AZ I-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Anglia 2 2 7–0 +7  6  
2. Lengyelország 2 1 1 6–3 +3  4  
2. MAGYARORSZÁG 2 1 1 6–3 +3  4  
4. Albánia 2 1 1 1–2 –1  3  
5. Andorra 2 2 0–4 –4  0  
6. San Marino 2 2 0–8 –8  0  

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósította: Babják Bence, Kocsmár-Tóth István (szöveg), Árvai Károly (fotó)

www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/vb-2022-a-legfontosabb-a-gyozelem-es-hogy-a-csatarok-golokat-szereztek-2817873

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?