jún 5, 2021
8 Views
0 0

Varjústop az I. kerületben: hadat üzent az agresszív madaraknak a Budavári Önkormányzat, nem is akárhogyan

Written by

Hadat üzent a dolmányos varjaknak a Budavári Önkormányzat, méghozzá különös módon: egész egyszerűen kitiltják őket a kerületből – írja az 1.kerulet.ittlakunk.hu. Vagyis, felkutatják és költési időszak után végleg eltávolítják az összes dolmányos varjú fészket, és madárriasztó műsolymokat telepítenek a helyükre.

(A legfrissebb hírek itt)

A döntést a lakók kényszerítették ki, miután végleg elegük lett az elkanászodott, agresszív madarakból. Mint az I. kerületi lapban írták, a dolmányos varjú bár teljesen ártalmatlan az emberre nézve, az utódnevelési időszak végén előfordulhat, hogy támadást imitálva néhány agresszívebb egyed riadalmat kelt az itt lakókban és a turisták körében egyaránt. Az ilyen „támadások” ugyan az évnek csak viszonylag kis periódusára terjednek ki, a jelenség azonban évek óta megfigyelhető, amelynek orvoslását a Budavári Önkormányzat fontos feladatként kezeli.”

A YouTube-on is találhatóak felvételek madártámadásról:

Egy hónappal ezelőtt közöltük a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) figyelmeztetését a dolmányos varjakkal kapcsolatban. Az MME arra hívta fel a figyelmet, hogy a varjúfélék, különösen a dolmányos varjak április végétől induló, és akár június közepéig tartó fiókareptetésekor lehet számítani lakott területen félelmet keltő madártámadásokra.

A tájékoztatása alapján támadó madarak esetében úgy kell eljárni, mint a nekünk rontó kutyáknál: ne fussunk el, forduljunk szembe az állattal, karunkat széttárva mutassuk magunkat sokkal nagyobbnak és félelmetesebbnek, és kiabáljunk rá az állatra. Rámenősebb madarak esetén nyugodtan használjuk védekezésre a kezünk ügyében lévő szatyrot, kézitáskát, könnyű hátizsákot, kabátot, esernyőt, kalapot, és így hátráljunk el.

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 7,7 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

www.blikk.hu/aktualis/belfold/dolmanyos-varju-i-kerulet-feszek-eltavolitas/q9rgd3b

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?