jún 4, 2021
7 Views
0 0

Varju László a Dobrev Klára rendezvényén történtekről: minden ellenzéki vezetőnek figyelni kell

Written by

Varju László a Dobrev Klára rendezvényén történtekről: minden ellenzéki vezetőnek figyelni kell

A DK alelnöke reagált arra, hogy ma délután Egerben három ismeretlen férfi zavarta meg a párt miniszterelnök-jelöltjének országjáró rendezvényét, majd egy gázpisztoly is előkerült. Varju szerint ez a magatartás azokra jellemző, akik valamitől félnek.

Varju László a Dobrev Klára rendezvényén történtekről: minden ellenzéki vezetőnek figyelni kell

Ahogy beszámoltunk róla, egy férfi gázpisztolyt rántott Dobrev Klára egri rendezvényén. Varju László ezzel kapcsolatban az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta: amióta a miniszterelnök-jelölt országjárásba kezdett, több helyről is kaptak jelzést, miszerint valakik próbálnak ezeken ellentüntetőket megjeleníteni, itt erre lehetett példa. Hangsúlyozta: az, hogy valaki előránt egy fegyvert, megdöbbentő és elfogadhatatlan.

Szerinte már az, ha valaki fegyverrel megy el egy ilyen rendezvényre, megítéli magát az illetőt. A DK alelnöke úgy látja, ez a magatartás rettegő emberekre jellemző.

Arra a kérdésre, hogy esetleg hasonló esetekben meg tudják-e védeni a jelölteket, Varju azt válaszolta: ma ez egy előre bejelentett rendezvény volt, így szerinte első sorban a rendőrök feladata, hogy megvédje őket, ez ma Egerben meg is történt. Hozzátette ugyanakkor, hogy minden ellenzéki vezetőnek figyelni kell, végig kell gondolni, mire számíthatnak ilyen körülmények között.

Szerinte lehetetlen, hogy ne folytatódjon Dobrev országjáró útja. Hangsúlyozta: ők tisztességes úton járnak, szerinte azoknak kell elgondolkodni, akik éppen a nemzeti összetartozás napján ilyet csinálnak.

2022-es költségvetés

A Dk alelnöke a jövő évi költségvetéssel kapcsolatban azt mondta: az elmúlt évtizedekből ilyen értelemben talán egy olyat találni, amire azt lehetne mondani, hogy választási költségvetés, de ez most itt kifejezetten tetten érhető. Szerinte óriási hiányt tervez a kormány 2022-re, úgy, hogy ezt a pénzt nem az emberekre költik. Varju szerint ez a kormányzatnak „politikai, hatalmi szempontból” fontos, nincs köze a társadalmi helyzethez.

Mint fogalmazott: a Fidesz visszaél azzal a helyzettel, hogy a járvány eredményeként az Európai Unióban a 3 százalékos költségvetési hiányra vonatkozó korlátot feloldották. Ezt a legtöbb tagállam arra használta, hogy az embereknek segítsenek, de szerinte nálunk ez nem így volt.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210604-varju-laszlo-a-dobrev-klara-rendezvenyen-tortentekrol-minden-ellenzeki-vezetonek-figyelni-kell

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?