jún 7, 2021
21 Views
0 0

Várhatóan még nyáron kezdetét veszi a Blaha Lujza tér felújítása

Written by

Lezárult a szerződéskötés folyamata, így elkezdődhet a kiviteli tervek módosítása, és várhatóan még a nyáron kezdetét veheti a munka a Blaha Lujza téren – közölte a Budapesti Közlekedési Központ hétfőn.

Mint írták: a projekt keretében nemcsak a tér felszínét építik át, de a térhez kapcsolódó főutak és járdák érintett szakaszait is. Vakvezető taktilis sávokat alakítanak ki, korszerű közművezetékeket fektetnek le, illetve az aluljáró kívülről történő födémszigetelése és a fölötte lévő útpálya burkolata is megújul.

A beruházás legfőbb célja, hogy egy igényes karakterű köztér jöjjön létre, amely egyszerre betölti csomóponti szerepét, és találkozóhellyé is válik, illetve a tér minden használójának, köztük az átutazóknak is kellemes, zöld környezetet biztosít.

A szerződéskötésnek köszönhetően elkezdődhet a tényleges munkák előkészítése, és a nyertes kivitelező várhatóan július elején átveszi a munkaterületet.

A helyszíni kiviteli munkák megkezdéséről és a közösségi közlekedést érintő változásokról a BKK folyamatosan tájékoztatást ad.

A felújítás bruttó 3 468 131 000 forint összegű forrását a Fővárosi Önkormányzat és a kormány biztosítja. A forrás kormány által biztosított részét, 1 milliárd forintot csak 2021 végéig lehet felhasználni, így várhatóan 2021 decemberében részműszaki átadásokra kerülhet sor.

A teljes felújítás várhatóan másfél évet vesz igénybe.

alfahir.hu/2021/06/07/blaha_lujza_ter_felujitas_fovarosi_onkormanyzat_bkk_szerzodeskotes_munkalatok

Komment írása

Article Categories:
alfahír
banner

Vélemény, hozzászólás?