máj 31, 2021
9 Views
0 0

Várható időjárás: végre érkezik a nyár – A szakember most elmondja, milyen idő lesz június első hetében

Written by

– Hétfőn még az ilyenkor megszokottnál hűvösebb, változóan napos-felhős idő lesz. A déli órákhoz közeledve és a délután folyamán országszerte kialakulhat záporeső, illetve zivatar. Heves, átmeneti felhőszakadással, jégesővel kísért gócok kialakulásának is kedvezőek lesznek a légköri feltételek. A csapadék előfordulásának esélye az északnyugati megyékben a legkisebb, de ott sem kizárható. Északnyugaton és északkeleten élénk, másutt jellemzően gyenge vagy mérsékelt északias szél fúj majd – mondta a mai időjárásról Pártai Lucia meteorológus, majd azzal nyugtatott, hogy azért estére elgyengülnek és megszűnnek a záporok, zivatargócok. A legtovább a déli országrészben eshet. Éjjel előreláthatólag csillagfényes és mérsékelten felhős területek, időszakok váltakoznak csapadék nélkül.

(A legfrissebb hírek itt)

– Kedden, azaz a meteorológiai nyár első napján folytatódik a változó felhőzet melletti időszakos napsütés. Ugyan még előfordulnak elszórtan záporok, de ennek elsősorban a keleti megyékben van esélye, ott zivatar is kialakulhat. Mérsékelt, olykor élénkebb északias szél fúj majd. A maximum hőmérséklet azonban még továbbra is elmarad az évszakos átlagtól, de a napos időszakokban igazán nyárias lesz a hőérzetünk – biztat minket a szakember, aztán hozzáteszi, hogy szerdától változóan napos idő valószínű, mérsékelt felhősödésekkel.

– Most már mondhatjuk, hogy érkezik a nyár! A hét második felében tovább csökken a csapadékhajlam, csak elvétve fordul elő zápor, zivatargóc. Napról-napra magasabbra emelkedik a hőmérséklet, lassan elérheti az évszakos átlagot. Nem kell már sokáig várnunk az igazán jó időre! – mondta Pártai Lucia, majd hozzátette, hogy Pénteken és a hétvégén is alapvetően napos, nyáriasan meleg idő ígérkezik erős UV sugárzással. Zápor, zivatargóc előfordulása továbbra sem kizárható, de előreláthatólag nem lesz jellemző, csak kis területeket érinthet.

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 7,7 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

www.blikk.hu/aktualis/belfold/idojaras-partai-lucia-junius-elso-hete/33y258w

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?