márc 30, 2021
4 Views
0 0

Varga Judit: Ennyit a baloldali média elnyomottságáról

Written by

Az objektivitás és pártatlanság látszatára sem adó jelentésben foglaltakkal szemben Magyarország azon kevés tagállamok egyike, ahol valódi pluralizmus érvényesül a médiában, az ideológiai vitákban és a közvéleményben is – írta az igazságügyi miniszter kedden a Facebook-oldalán.

*Mijatović asszonyt megint nem zavarták a tények… *A mai napon megjelent Dunja Mijatović, az Európa Tanács emberi…

Közzétette: Varga Judit – 2021. március 30., kedd

Varga Judit „Mijatovic asszonyt megint nem zavarták a tények…” című bejegyzésében Dunja Mijatovic, az Európa Tanács emberi jogi biztosának a médiaszabadság és a véleménynyilvánítás szabadságának magyarországi helyzetéről szóló jelentésére reagált.

Az igazságügyi miniszter szerint a számos ténybeli tévedés és ferdítés mellett talán a legbeszédesebb éppen az, hogy – mint írta – független Népszava már kora reggel, órákkal a jelentés hivatalos közzététele előtt beszámolt annak tartalmáról. Megjegyezte: „ennyit a baloldali média elnyomottságáról”.

Varga Judit azt írta: úgy tűnik, az ET emberi jogi biztosát a részletes szóbeli és több tíz oldalas írásbeli kormányzati tájékoztatás sem érdekelte, hiszen – mint kiemelte – egyetlen észrevételüket sem vezette át a jelentésébe.

A miniszter azt írta: a magyar kormány mindezek ellenére továbbra is nyitott a párbeszédre, illúziói azonban nincsenek.

„Ha másra nem is, egy dologra biztosan jó lesz ez a memorandum: Mijatovic biztos asszony elemzése egy az egyben beilleszthető lesz az Európai Bizottság következő jogállamisági jelentésébe…” – fogalmazott Varga Judit.

Dunja Mijatovic, a strasbourgi székhelyű Európa Tanács emberi jogi biztosa kedden úgy fogalmazott: „a politikailag vezérelt médiaszabályozó-hatóság és a médiapiacon megjelenő, torzító hatású állami beavatkozás együttes hatása kikezdte a média pluralizmusát és a véleménynyilvánítás szabadságát Magyarországon„, ezért „legfőbb ideje”, hogy az országban helyreállítsák az újságírói és a médiaszabadságot.

index.hu/belfold/2021/03/30/media-varga-judit-facebook/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Belföld · Index.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?