márc 29, 2021
3 Views
0 0

Varga Judit: "Aggódóm a szeretteimért és minél hamarabb vissza akarom kapni a régi életemet" – magánéletéről vallott az igazságügyi miniszter

Written by

(A legfrissebb hírek itt)

Varga Judit felolvasta a kapott kérdéseket, és amennyit csak tudott, meg is válaszolt:

Mi a legnagyobb kihívás önnek szemlyesen, a koromavírus járványban?

– Nekem is ugyanaz a kihívásom, mint bármely magyar állampolgárnak: Aggódom a szeretteimért, különösen az idősrokonaimért, és minél hamarabb vissza akarom kapni a régi életemet, szeretnék elmenni barátaimmal étterembe, járni moziba, színházba, megnézni a gyerekeim iskolai edzését – mondta a miniszter.

A kormány jogi álláspontja, hogy a baloldal aláássa a bizalmat a védőoltás kapcsán – fogalmazta meg egy másik kérdés.

– Látjuk, hogyan megy fel a fertőzöttek száma, fontos, hogy elérjük a megfelelő átoltottságot, az ellenzék megkérdőjelezi a nemuniós forrásból származó vakcinák hatékonyságát, de ez a kérdés nem lehet a mindennapi politika asztalán, ez morálisan elítélendő – válaszolta a miniszter.

Mikor térhetünk vissza a normális életbe?

– A miniszterelnök a Kossuth rádióban azt nyilatkozta, hogy nyárra minden bizonnyal vissza térhetünk a normális életünkbe – válaszolta Varga Judit.

Mi a bajuk maguknak Soros Györggyel, tényleg azt hiszik, hogy ez az ember mozgatja a szálakat?

– Erre a Financial Times adott korrekt választ 2019-ben, mikor az év emberének választották Soros Györgyöt, az indoklás az volt, hogy saját külpolitikát csinál. Találkozik emberekkel politikai vezetőkkel és kiadja iránymutatásait. Én azt godnolom, külpolitikát a választott politikusoknak kell csinálnia, nem civil szervezetek mögé bújva, talán ez a baj Soros Györggyel.

Varga Judit beszélt a tech-óriások elleni fellépésről is: Élenjárunk a folyamatban, minden állami szervvel hatósággal egyeztettünk a techóriások okozta kihívásokról, működik egy honlap, ahol bárki elmondhatja a véleményét, a szabályozás készül, az uniós biztos arra kérte a magyar kormányt, ne szabadjunk előre, várjuk meg a közös döntést, és mi ebben parterek vagyunk.

Elképzelhető, hogy Magyarország kilép az Európai Unióból?

– Sokan kérdezik ezt, de mi nem akarunk innen sehova menni, mindig is Európa része voltunk, sajnos a kommunizmus néhány évtizedre megakadályozta, hogy jogilag is részese legyünk. Magyarországon az EU iránti lelkesedés az egyik legmagasabb Európában, az Unióval folytatott vitáink ellenére.

Mikor távolítják el az alkalmatlan bírókat, sok felháborító ítélet születik mostanában. ítélet született, amik sokakat felháborítanak?

– Az igazságügyi miniszternek egy feladata van, hogy az igazságszolgáltatás tanúja legyen. A kormány nem szól bele az igazságszolgáltatás működésébe, ez alap.

Mit gondol az EU jövőjéről?

– Olyan Európát képzelek el, ami nem erőlteti az integrációt, hanem olyan helyeken próbál közösen fellépni, ahol annak értelme is van. Ami nem úgy működik, mint egy multinacionális nagyvállalat. Az EU jövendőbeli működéséről hamarosan konferenciasorozat is kezdődik, a téma tehát aktuális – mondta a miniszter.

Varga Judit mesélt arról is, hogyan költöztek ki Brüsszelbe:Az egész brüsszeli utazás egy hatalmas kaland volt, gyeden voltam, kisfiam 13 hónapos volt, mikor teherautóba pakoltuk a holmijainkat és kivezettünk Brüsszelbe, ahol fantasztikus 9 évet töltöttünk el, ott született a két másik fiam is.

Kiderült az is, hogy a napokban online fogadóórája is volt, szokott ezekhez csatlakozni, de a távoktatát ő is nehezen viseli, kisebb gyerekeinek általában segíteni kell, az online oktatást családi segédlettel oldják meg.

A munkaidejére vonatkozó kérdésre azt mondta, hogy aki szereti a munkáját, az nem a munkaórákat számolja.

Kicsit munkamániás is vagyok, az egy nagy baj.

– vallotta be Varga Judit.

Varga Judit gyermekkorában hegedűművésznek készült, így negyvenen túl azonban úgy érzi, hogy valami olyan dologgal szeretne foglalkozni egyszer, ami kétkezi munka és valós eredményt állít elő, vonzza az asztalosság, szokott barkácsolni is a gyerekekkel.

Ami még kiderült Varga Juditról:

 • Legfontosabb missziójának anhazai áldozatsegítő kapacitás megnövelése.
 • A fizikáról az jut eszébe, hogy ül a gimnáziumban és a tanárnő magyarázza a kisautó mozgási energiáját – azóta sem értem – mondta a videójában.
 • Van egy nővére, kicsi, de szerető családban nőtt fel Diósgyőrben, ahova bármikor visszalátogathat.
 • Kedvenc filmje az igazából szerelem és Az Angol beteg. A fiai a Csillagok háborúját szeretik, ha a Gyűrűk ura lenne a másik választási lehetőség, maga is a scifit választaná.
 • Kedvenc ételei a krémlevesek és főzelékek.
 • Kedvenc ellenzéki politikusa nincs.
 • Nem mindig kiegyensúlyozott, csak akkor nem készülnek ilyen videófelvételek, de igyekszik kondiban tartani magát, gyerekei a fitneszedzői: fociznak a parkban, vagy fut a bringájuk után.
 • A kotyogós kávéfőzőben készült kávét szereti.
 • George Cloooneyben nem csalódott, de a politikusi szerep kevéssé áll jól neki.
 • Diósgyőr szurkoló.
 • Kedvenc könyvei életrajzok és Márai könyvek.
 • Ha egészségtelen akkor a sima kóla, nem a cukormentes.
 • Volt kutyája és macskája gyerekként, de inkább kutyásnak mondja magát
 • A motorozás régi álma talán egyszer lesz ideje letenni a motorosvizsgát, és hegyi utakon kanyarogjon vele.

Íme a videó:

Betöltés…

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, a Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait!


EXTRA AJÁNLÓ
6 különleges húsvéti ajándék nőknek a tavaszi megújulás jegyében (x)
Lakásfelújítás: megnéztük, hogyan éri meg belevágni! (x)

www.blikk.hu/aktualis/politika/varga-judit-elete-igazsagugyi-miniszter/4y3t4bf

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?