jún 9, 2021
11 Views
0 0

Változtat-e Karácsony megítélésén a nyelvvizsga-ügy?

Written by

Megkezdődött a Corvinus Egyetemen a vizsgálat Karácsony Gergely nyelvvizsgájának ügyében – tájékoztatta az ATV Híradóját az egyetem. A vizsgálat azt követően indult el, hogy a Magyar Nemzet azt írta: a főpolgármesternek lektorátusi igazolása van csak, azzal viszont nem vállalhatott volna sem tanársegédi,sem adjunktusi állást a felsőoktatásban. A XXI.Század elemzője szerint csökkenhet a főpolgármester szimpátia-indexe, Böcskei Balázs viszont úgy gondolja: az ügy nem változtatja meg Karácsony Gergely megítélését, mert a nyelvvizsga nincs a választókat érdeklő tíz legfontosabb téma között.

„Még mindig arról cikkezik az Origó és a Magyar Nemzet, hogy nem csak, hogy angolul nem beszél, de nyelvvizsgája sincs, sőt, nem is dolgozhatott volna bizonyos egyetemeken adjunktus sem lehetett volna, ha nincs kettő. Van nyelvvizsgája?” – hangozott el az Egyenes Beszéd adásában a kérdés, mire a válasz Karácsonytól ez volt: „Van.”

A főpolgármester nyelvtudása körüli ügy a múlt hónap elején az Economistnak adott interjú után robbant ki.

Karácsony Gergely a lapnak Orbán Viktorról azt mondta: a miniszterelnök alacsony és kövér, míg a főpolgármester magas és vékony. Bár Karácsony ezt követően elnézést kért, elindult a lavina. Elsőként Fürjes Balázs kifogásolta, hogy a főpolgármester nem beszél idegen nyelveket.

Arról már a Magyar Nemzet számolt be, hogy: a főpolgármesternek nincs nyelvvizsgája, lektorátusi igazolással vállalhatott tanársegédként állást a Corvinus Egyetemen, majd dolgozhatott adjunktusként. Holott az egyetem intézményi szabályzata előírja, hogy a tanársegédi kinevezéshez egy, adjunktusihoz két idegen nyelv ismerete szükséges – írja a lap.

Az Oktatási Hivatal hatósági ellenőrzést indított a Corvinus Egyetemen a 2004. január 1-től tanársegéd és adjunktus munkakörben foglalkoztatott oktatókkal kapcsolatos foglalkoztatási rendelkezések betartásának ügyében.

Megkerestük a budapesti Corvinus Egyetemet, de nyilatkozni a vizsgálat lezárásáig nem kívántak. Azt írták: minden rendelkezésre álló információt és segítséget megadnak a vizsgálat sikeres lefolytatásához.

A fejleményekre a főpolgármester is reagált: „a nyelvvizsgám után kutató lakájsajtónak hadd segítsek egy dátummal: 2000. május 29.” – írta.

A XXI. század elemzője szerint Karácsony Gergely megítélése változni fog, de nem azért, mert nincs nyelvvizsgája.

„Az állampolgárokat leginkább az zavarja ebben a kérdésben, hogy Karácsony Gergely az elmúlt időszakban egymásnak ellentmondó dolgokat állított, egyfajta hazugságspirálba keveredett, ami mindenképpen az ő szimpátiájának csökkenéséhez fog vezetni”

 – véli Nagy Ervin.

Az Idea Intézet kutatási igazgatója, Böcskei Balázs viszont úgy látja, ez ugyanaz a kompetenciarombolás, amivel már 2019-ben is élt a kormány.

„A kormányzati kommunikációnak ilyen laza megalapozottságú, túlfűtött kommunikációja még egyszer nem vezetett eredményességre” – mondta.

Böcskei Balázs hozzátette: a főpolgármester nyelvvizsgája nem foglalkoztatja a magyarokat, abban a 10 legfontosabb kérdésben, ami meghatározza az emberek politikai gondolkodását ez a téma nincsen benne.

Megkezdődött a vizsgálat Karácsony Gergely nyelvvizsgája ügyében

atv.hu 

Ajánlom www.atv.hu/belfold/20210609-valtoztat-e-karacsony-megitelesen-a-nyelvvizsga-ugy

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?