okt 14, 2020
6 Views
0 0

Változik a halmazállapot, brutális a friss előrejelzés

Written by

Az ország északi harmadán erősen felhős vagy borult lesz az ég, és több helyen valószínű eső, a magasabban fekvő helyeken havas eső sem kizárt, másutt a változóan felhős ég mellett több órára kisüt a nap, számottevő csapadék nem valószínű.

A nyugati, délnyugati szél többfelé megerősödik, főként keleten néhol viharossá fokozódik. A kora reggeli 2 és 7 fok közötti értékek a legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 12 és 17, az északi harmadban 7 és 11 fok között alakul. Hajnalban délnyugaton helyenként talajmenti fagy előfordulhat.

A következő napokban javulhat a helyzet, szakadozik a felhőzet, kevesebb csapadékra lesz kilátás, viszont megerősödik a szél.

A meteorológiai szolgálat a közösségi oldalán arról írt, hogy teljesen természetes ebben az időszakban már havas eső, havazás, főleg a magasabban fekvő, hegyvidéki területeken, de – jegyezték meg – síkvidéken is előfordult már.

Emlékeztettek, hogy a legutóbbi emlékezetes őszi első havazás 2016-ban volt. Akkor, október 5-én délután megjelentek az első hópelyhek az Északi-középhegység magasabb csúcsain, és másnap reggelre a Kékestetőn már 4 centiméteres hóréteg alakult ki, ami azóta is napi rekordnak számít.

Nyitókép: Pixabay

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Életmód · Infostart.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?