okt 16, 2020
12 Views
0 0

Változhatnak jövőre a SZÉP-kártya keretösszegei

Written by

egy perce

adózás SZÉP kártya juttatás szocho

Változnak jövőre a SZÉP-kártya keretösszegei / Fotó: RAS-Archívum

Változnak jövőre a SZÉP-kártya keretösszegei / Fotó: RAS-Archívum

Blikk-információ Blikk-információ

Jövőre megszűnne a költségvetési szervek és a vállalkozások közötti különbség a béren kívüli juttatásoknál.

A kialakult helyzet miatt a kormány idén megemelte az egyedüli béren kívüli juttatásként adható Széchenyi pihenőkártya kereteit és eltörölte a szociális hozzájárulási adó fizetési kötelezettséget a juttatásnál, így segítve a bajba jutott turizmust és vendéglátást. Először csak április 22-től június 18-ig hirdették meg a keretemelést és adócsökkentést, majd kiterjesztették az év végéig.

Így jelenleg a kedvezményes adózású rekreációs keret vállalkozásoknál évi 800 ezer forint lehet, míg költségvetési szerveknél 400 ezer forint. A A SZÉP-kártya szálláshely alzsebére évi 400 ezer forintot, vendéglátásra évi 265 ezer forintot, a szabadidőre pedig évi 135 ezer forintot tölthetnek fel a cégek kedvezményes adózással.

Április 22. óta a fenti keretösszegeken belül mindössze 15 százalék szja-t kell leróni a SZÉP-kártya juttatások után. Januártól minden visszaállt volna a régi kerékvágásba, azaz a kedvezményes adózású rekreációs keret vállalkozásoknál évi 450 ezer forint, költségvetési szerveknél pedig 200 ezer forint lett volna – írta meg a 24.hu.

(A legfrissebb hírek itt)

Ám a Pénzügyminisztérium által benyújtott adótörvény-változási javaslat értelmében jövőre a béren kívüli juttatásoknál megszűnne a költségvetési szervek és a vállalkozások közötti különbség, azaz egységesen évi 450 ezer forint lenne a rekreációs keret.

Így januártól újra a következő összeghatárok lépnének érvénybe: a szálláshely alzsebére évi 225 ezer forintot, vendéglátásra évi 150 ezer forintot, a szabadidőre pedig évi 75 ezer forintot utalhat a munkáltató kedvezményes adózással.

<!– #ad-bank360::before {content: ‘hirdetés’; display: block; font-size: 12px; text-align: center; line-height: 26px; color:#acacac}

AKÁR FÉLMILLIÓ FORINTOT IS SPÓROLHAT EGY MÁSFÉL MILLIÓS SZEMÉLYI KÖLCSÖNÖN, HA JÓL VÁLASZT

A THM-plafon ellenére havonta több ezer forintot is spórolhat, ha megfontoltan választ személyi kölcsönt. A Blikk és a Bank360 Személyi Kölcsön Kalkulátorával egyszerűen, mindössze pár kattintással összahasonlíthatja különböző bankok hiteleit. Ha 1 500 000 forintot igényel 72 hónapra, akkor egy kedvező ajánlat kiválasztásával akár félmillió forintot is spórolhat a hitel teljes futamideje alatt. Ezt a hitelkalkulátort használva akár magasabb összegre vagy rövidebb futamidőre is kalkulálhat. Ha meglévő hitelét rendezné egy adósságrendező személyi kölcsönnel,akkor ez a hitelkiváltó kalkulátor segíthet, ha pedig autóvásárláshoz keres kölcsönt, akkor kattintson ide az autóhitel kalkulátorért!

–>

EXTRA AJÁNLÓ
Újra a csúcson? Ezzel rukkolt elő a Huawei (x)
Hogyan lehet olcsóbban vásárolni kozmetikumot? Íme a titok! (x)
adózás SZÉP kártya juttatás szocho

www.blikk.hu/aktualis/belfold/szep-kartya-keretosszeg-valtozhat/c8gtpxq

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?