ápr 30, 2021
6 Views
0 0

Választási csalás miatt emeltek vádat Komárom-Esztergom megyében

Written by

Vádat emelt az ügyészség hat emberrel szemben egy választás rendje elleni és költségvetési csalás miatt indult büntetőügyben – írja közleményében a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

Mint írták, két férfi az országgyűlési képviselők 2018. évi általános választásán Komárom-Esztergom megye 2. számú országgyűlési egyéni választókerületben országgyűlési képviselőjelöltként szeretett volna indulni, azonban nem tudták összegyűjteni a szükséges 500 ajánlást. Ezért négy nő segítségével olyan ajánlóíveket adtak le, amelyen olyan állampolgárok adatai és aláírásai is szerepeltek, akik nem adtak ajánlást a jelölteknek.  

“Az így meghamisított ajánlóíveket vagy maga a jelölt, vagy egy általa felkért ember írta alá aláírásgyűjtőként. A két férfi így jogosulatlanul kapta meg az egymillió forint összegű állami támogatást.”

A tájékoztatás szerint vádiratában az ügyészség azt indítványozta, hogy a Tatabányai Törvényszék a két férfival szemben felfüggesztett szabadságvesztést és pénzbüntetést, három nővel szemben pénzbüntetést szabjon ki, a negyediket pedig bocsássa próbára – olvasható a közleményben.

alfahir.hu/2021/04/30/bunugy_valasztasi_csalas

Komment írása

Article Categories:
alfahír
banner

Vélemény, hozzászólás?