máj 29, 2021
10 Views
0 0

Valaki a védőoltás felvétele helyett inkább megrongálta a Fővárosi Állatkert műemlék elefántszobrát

Written by

Feltételezhetően az oltási igazolvány miatt rongálta meg valaki a Fővárosi Állat- és Növénykert bejáratánál lévő kőelefánt-szobrot, az elkövető a műemlékre „Diszkrimináció” feliratot fújt. Az esetről a 444 számolt be, de a Telex azt írja, a pesterzsébeti, nemrég felújított strand épületére is ugyanezt írták.

Az állatkertnél egyszer már parádézott két ember amiatt, mert kártya nélkül nem adtak nekik jegyet, így elég valószínű, hogy most is erről van szó. Egyesek ugyanis diszkriminációnak tartják, ha önkéntesen elutasítják a járvány ellen felkínált védőoltást, majd emiatt nem kapnak védettségi igazolványt és nem mehetnek be bizonyos helyekre.

A nem túl átgondoltan cselekvő elkövetőt az tény sem zavarta, hogy a védettségi igazolványt nem az állatkert találta ki, hanem a magyar kormány, valamiért mégsem a Parlamentet fújta össze, hanem az elefántszobrot.

Az esettel kapcsolatban a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitánysága műemlékre elkövetett rongálás bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

alfahir.hu/2021/05/29/fovarosi_allat_es_novenykert_rongalas_vedettsegi_igazolvany_bunugy

Komment írása

Article Categories:
alfahír
banner

Vélemény, hozzászólás?