okt 16, 2020
8 Views
0 0

Vajon mit érezhet a kutyája, ha azt mondja neki, hogy szereti? Megmondjuk.

Written by

Nem újdonság, hogy a kutyák szinte istenként imádják gazdáikat, azonban azzal eddig nem igazán foglalkoztak, hogy mi játszódik le kedvencünkben, amikor megdicsérik őt. A CountryLiving azonban most lerántja a leplet a titokról, ugyanis találtak egy tanulmányt, amely ezt vizsgálja. 

A brit Canine Cottages szakemberek bevonásával vizsgálta négy kutya szívritmusát pulzusmérővel. Arra voltak kíváncsiak, hogy különböző szituációkban hogyan változik a négylábúak pulzusa, illetve, hogy mennyire válnak izgatottá különböző helyzetekben. 

shutterstock 1482937670

Fotó: Shutterstock

A kutatók megállapították, hogy nyugalmi állapotban átlagosan 67 volt a kutyák pulzusa, de amikor a gazdáik azt mondták nekik, hogy szeretlek, a kedvencek percenkénti szívverése azonnal felugrott 98-ra, ami valamivel több mint 46 százalékos emelkedés. A tanulmány szerint ebből arra lehet következtetni, hogy a pozitív értelmű szavakat imádják hallgatni a hűségükről híres ebek. 

Azért viszont nem feltétlenül vannak oda, ha ölelgetik őket. A tanulmány szerint ugyanis a kutyák az ölelgetést a dominanciánk kifejezéseként fordítják le, és a pulzusuk ilyenkor majdnem 23 százalékkal csökkent, ami arra utal, hogy ilyenkor nem feltétlenül boldogok kedvenceink. 

index.hu/mindekozben/poszt/2020/10/16/vajon_mit_erezhet_a_kutyaja_ha_azt_mondja_neki_hogy_szereti_megmondjuk./

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Mindeközben
banner

Vélemény, hozzászólás?