máj 27, 2021
13 Views
0 0

V. Naszályi Márta: Kibújt a szög a zsákból

Written by

V. Naszályi Márta: Kibújt a szög a zsákból

Méltatlannak és igazságtalannak nevezte a várnegyed polgármestere, hogy a törvénynek köszönhetően áron alul lehetne luxusingatlanokhoz jutni az I. kerületben. V. Naszályi Márta szerint ​n​​em ez az első törvénytervezet, amit az első kerületre szab a kormány.

A polgármester a fideszes Böröcz László-féle bérlakásokról szóló törvényjavaslatról a Spirit Fm Aktuál című műsorában azt mondta, soha nem volt tervben, hogy alacsony jövedelmű emberek lakáshoz jussanak, egy cél van: a kormányközeliek segítése. A polgármester szerint ugyan jó irány, hogy végre nem az ország összes önkormányzatától akarják elvenni a lakásvagyont, de ettől még szerinte törvényjavaslat alkotmánysértő. V. Naszályi Márta kifejtette az I. kerületben 1422 darab ingatlanból több mint 1300-ra vonatkozik a törvényjavaslat. A politikus azt mondta, a kerület azt célozta, hogy lehetővé tegyék a lakásvásárlást azok számára, akik az 1990-es években nem tudták megvásárolni az ingatlanjaikat, illetve az is céljuk, hogy az önkormányzat felelősen tudjon gazdálkodni a lakásaival. 

„Mert ezek a furcsa, gyanús csereüzletek, amikről ugye elhíresült a vár, ezek pont azért tudtak bekövetkezni, mert ezeket a lakásokat az önkormányzat nem adhatta el, és jelenleg sem adhatja el” – tette hozzá. 

V. Naszályi Márta arra a kérdésre, hogy mit gondol róla, hogy Böröcz László parlamenti zárszójában azt mondta, garanciákat fogalmaznak majd meg, amelyekben vállalják azt, amiket az első kerületiek kérnek úgy vélekedett: nem tudja mire gondolt a fideszes politikus, mert nem történt egyeztetés ebben az ügyben.

A beszégetést ide katintva hallgathatja meg.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210527-v-naszalyi-marta-kibujt-a-szog-a-zsakbol

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?