ápr 7, 2021
5 Views
0 0

Utazás és koronavírus: küszöbön a nyári szezon, közös európai szabályokat sürget az olasz turisztikai miniszter

Written by

Massimo Garavaglia hangsúlyozta, a nyári idegenforgalmi szezon a küszöbön áll, ezért minél gyorsabb lépésekre van szükség a turizmus újraindítása érdekében.

(A legfrissebb hírek itt)

Kifejtette, az Európai Unió tagállamainak, ahelyett hogy versenyeznének egymással, közös szabályokat kell kidolgozniuk a biztonságos turizmus és az egyenlő fogadási feltételek biztosítására.

Úgy vélte, az Európai Bizottságtól a zöld kártyának is nevezett „oltási útlevél” helyett a szabad közlekedést biztosító igazolásra van szükség, amely nincsen kizárólag az oltáshoz kötve. „Olyan menlevél kell, amely igazolja, hogy a turista vagy be van oltva, vagy negatív eredményt adott a tesztje, vagy már túlesett a betegségen, így megfelelő ellenanyagszinttel bír” – mondta Massimo Garavaglia. Említette, hogy többek között Szardínia, Szicília, Capri és Ischia szigete is teszteléshez köti a látogatók belépését.

Az önálló idegenforgalmi tárca, amely harminc év után, februárban alakult újra Olaszországban, a Draghi-kormány újdonságának számít. Massimo Garavaglia a Liga politikusaként vezeti a tárcát.

A nemzetközi sajtó képviselőinek adott interjúban a legfontosabbnak azt nevezte, hogy a római kormány jelentse be, pontosan mikor nyitja újra a szállodákat, ami az idegenforgalmi szezon kezdetét jelentheti. „Amíg nincsen pontos dátum, a turisták bizonytalanok, és inkább elmennek más országba, ahol már bejelentették, mikortól jöhetnek a látogatók” – vélte Massimo Garavaglia. Hozzátette: Emmanuel Macron francia elnök a július 14-i nemzeti ünnepet jelölte meg: „Akkor mi az olasz köztársaság június 2-i ünnepén indíthatjuk újra az idegenforgalmat, de még jobb lenne, ha már május közepétől újranyithatnánk” – jelentette ki.

Megjegyezte, a turizmus lesz az első ágazat, amely a járványválságban munkaerőt alkalmaz majd, nem pedig veszít, mint ahogyan számos más szektorban történik.

Garavaglia szerint az idegenforgalmi piac igyekszik alkalmazkodni a teljes átoltottságig tartó időszakban. A kezdeményezések között említette a szombattól működő New York és Milánó közötti Covid-19-mentes repülőjáratot, amelynek utasait induláskor és érkezéskor is tesztelik.

Emlékeztetett, hogy a G20-as csoport soros elnökeként Olaszország vezeti a kulturális és idegenforgalmi miniszterek május 4-én esedékes online megbeszélését, amelynek egyik kiemelt témája a nemzetközi turizmus újraindítása lesz, valamint az utazáshoz szükséges igazolások egyeztetése.

(Ez is érdekelheti: Mi lesz a turizmussal? Százmilliárdos veszteség alakult ki a szállodaiparban, felmérhetetlenek a károk)

(MTI)

Cseréje le autóját biztonságosabbra!

Itt a rossz idő, ha finanszírozást keres autócseréhez, a Bank360 autóhitel kalkulátorával könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait.


EXTRA AJÁNLÓ
Állást keres? 5+1 ok, amiért jó a GE-nél dolgozni (x)
A Rossmann is készül a Glamour-napokra! Részletek az akciós újságban (x)

www.blikk.hu/aktualis/kulfold/europai-szabalyrendszer-idegenforgalom-ujrainditas/xs8s58j

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?