ápr 29, 2021
1 Views
0 0

Ungár Pétert többször is megpróbálták külföldi titkosszolgálatok beszervezni? (Videó!)

Written by

Ungár Pétert többször is megpróbálták külföldi titkosszolgálatok beszervezni? (Videó!)

Ungár Péter a Pesti TV-nek adott nyilatkozatában utalt rá, hogy több alkalommal is megpróbálták beszervezni titkosszolgálatok külföldi és hazai útjain, de ő ezeket állítólag a szabályoknak megfelelően jelentette. Az LMP-s országgyűlési képviselő néhány napja még a puszta kérdést is sértésnek, sőt, vércikinek titulálta. Mint ismert, Ungár Péter 2010-ben és 2011-ben Moszkvában abban a Soros György szervezetei által támogatott alapítványi politikai iskolában folytatott tanulmányokat, amelyet Putyin később nemzetbiztonsági kockázatra hivatkozva bezáratott.

Én egy moszkvai civil szervezet oktatásán vettem részt, amúgy azóta az Orosz Külügyminisztérium programjaiban is részt vettem, de bármilyen alkalommal, amikor engem megkörnyékezett volna bármelyik titkosszolgálat, ha ilyen megtörtént, minden alkalommal jelentést tettem vagy az elhárításnak, vagy pedig az Információs Hivatalnak attól függően, hogy az Magyarországon, vagy máshol történt

– mondta a Pesti TV-nek Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője.

A kérdés annak kapcsán került elő, hogy Ungár Péter nem képes megemészteni, hogy a kínai Fudan Egyetemnek a magyar kormány megállapodása értelmében 2024-re campusa lehet Budapesten. Az LMP-s politikus össztüzet nyitott a budapesti kínai egyetem létesítése ellen, mert szerinte az nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

Érdekes módon Ungár Pétert a magát magyar törvények felettinek képzelő CEU nem zavarta, és a nemzetbiztonsági kockázat is csak most jut eszébe; úgy látszik, akkor nem, amikor 2010 és 2011 között Moszkvában a szintén Soros Györgyhöz köthető politikai iskolában tanult, amelyet egyébként később nemzetbiztonsági kockázat miatt Vlagyimir Putyin bezáratott.

Ha már nemzetbiztonsági kockázatot és kettős mércét emleget Ungár Péter, megkértük, idézze fel saját tanulmányai időszakát ott, a Moszkvai Politikatudományi Iskolában. Parlamenti e-mail címére küldtünk sajtómegkeresést, amelyben azt kérdeztük, annak idején, Moszkvában próbálták-e beszervezni, mellesleg egy szóval sem utaltunk arra, hogy az orosz titkosszolgálatokra gondolnánk.

Az országgyűlési képviselő rendkívül „etikus” módját választotta a válaszadásnak, és a feltett kérdésekre nem e-mailben felelt, hanem nyilvánosan, a közösségi oldalán, ahol a levelünket is nyilvánossá tette, de itt nem állt meg: miközben az őt e-mailben korrekt módon kérdező újságírót propagandistának nevezi, saját propaganda-kiadványában, az ugytudjuk.hu-n és a DK-közeli ezalényeg.hu-n is cikket íratott arról, hogy milyen szégyentelen kérdést kapott.

Saját Facebook-oldalán adott válaszában egyébként még határozottan hárította a kérdést is, igaz, megerősítette, hogy 2010-ben a Moszkvai Politikatudományi Iskola képzésén vett részt, amelynek alapítója Elena Nyemirovszkaja civil orosz aktivista, aki fontos ellenzéki szereplő Oroszországban. Ungár Péter azóta az Oroszország és az USA külügyminisztériuma által szervezett képzésen is részt vett; ezekről állítása szerint értesültek a magyar szolgálatok, hiszen a nemzetbiztonsági bizottság tagjaként átvilágításon is átesett.

A képviselő kommentek százait kapta, amelyek között szép számmal akadnak, akik vele ellentétben úgy tűnik, értik, sőt, jogosnak is vélik a kérdést, amely a titkosszolgálatok tevékenységére vonatkozott. Erre pedig akkor nem adott egyértelmű választ, és ezt a követői is kiszúrták. Kiderült, hogy mégsem volt annyira vérciki az a kérdés, ezért újra megkerestük Ungár Pétert:

Ön, ahogy emlékeztetett is rá, a Nemzetbiztonsági Bizottság tagja, így átvilágításon kellett átesnie. Ennek része egy kérdőív. Ebben a kérdőívben ön jelezte-e, hogy megkörnyékezték titkosszolgálatok? Ezeket a megkörnyékezéseket jelezte-e azóta bárkinek, írásban, vagy szóban, többek közt az Alkotmányvédelmi Hivatalnak és az Információs Hivatalnak, ha igen, mikor? A megkörnyékezéseket jelezte-e a Nemzetbiztonsági Bizottság elnökének, illetve titkárságának, ha igen, mikor és milyen formában?

Ungár Péter újabb kérdéseinkre sem kívánt bővebb információkat nyilvánosságra hozni.

Ön egy nekem intézett kérdésre hivatkozva, amelyben elmondtam, hogy minden általam gyanúsnak vélt megkeresést mindig jeleztem a megfelelő szolgálatnak, azt kérdezi, hogy az általam gyanúsnak vélt megkereséseket szoktam-e jelezni a megfelelő szolgálatoknak. Ugyanarra a kérdésre ugyanazt a választ tudom adni, ennél több információval pedig mint a Nemzetbiztonsági bizottság felelős tagja a későbbiekben sem tudok majd szolgálni

– írta a megkeresésünkre a politikus.

A fentieket az említett állami szervektől is megkérdeztük, válaszukra még várunk.

Vezető kép: Pesti TV

#wpdevar_comment_4 span,#wpdevar_comment_4 iframe{width:100% !important;} #wpdevar_comment_4 iframe{max-height: 100% !important;}
pestisracok.hu/ungar-petert-tobbszor-is-megprobaltak-kulfoldi-titkosszolgalatok-beszervezni-video/

Komment írása

Article Categories:
pestisracok · Videó
banner

Vélemény, hozzászólás?