máj 2, 2021
5 Views
0 0

Ukrajnai szürreál

Written by

Ukrajnai szürreál

Van Kárpátaljában valami, ami sorban asszimilálja az oda kinevezett ukrán tisztségviselőket, ezt igazolja a Mikola Tiscsenko, frissen kinevezett kárpátaljai koordinátor esete is, aki helyretette a megye egyik ukrán vámparancsnokát. Mikor ugyanis a határőrtiszt az átkelőhelyen kialakult áldatlan állapotok miatt Magyarországot kezdte hibáztatni, Tiscsenkó rendre intette és felszólította, mondja utána: a magyarok a mi barátaink.

Tiscsenkót a csapi határállomáson az hozta ki a sodrából, hogy hatalmas sor kígyózott a határátkelő előtt a kilépő oldalon. A kormánypárti politikus magyarázatot kért a kialakult helyzetre Mikola Pozso megbízott vámparancsnoktól, aki a magyar oldalt okolta a kialakult helyzet miatt. Ez a magyarázat még inkább felpaprikázta a honatyát.

Figyeljen rám, ők a szomszédaink, Magyarország a legfontosabb stratégiai partnerünk. Nem őket kell okolni a problémák miatt, semmiben sem vétkesek, ők a barátaink

 – fogalmazott indulatosan Tiscsenko. Ezután felszólította a megbízott vámparancsnokot, hogy mondja utána: A magyarok a mi barátaink. Miután Mikola Pozso megismételte a képviselő szavait, a Nép Szolgája parlamenti frakcióvezető-helyettese tovább ment, és arra utasította a vámparancsnokot, hogy két nyelven a kamerába is mondja el ugyanezt. Ez megkérdőjelezhetetlen– próbálta menteni a helyzetet a megyei főfinánc.

Mindenki hallotta! A vámparancsnok azt mondta: a magyarok a mi barátaink. Többé meg ne halljam, hogy a magyarokat okolják bármiért is

– zárta a groteszk kioktatást a képviselő, aki még megjegyezte, hogy a határátkelőn felkészültek az érkezésére, ugyanis megpróbálták eltorzítani a valóságot. Valaki videóra is vette a kínos jelenetet. Kivehető, hogy az esetnél jelen volt Olekszij Petrov a megyei tanács elnöke, valamint Anatolij Poloszkov Kárpátalja kormányzója.

Tiscsenko ezután a zuhogó esőben elsétált a híd közepéig, a vörös vonalig, ahol egy tolmács segítségével arról próbálta meggyőzni az ott szolgálatot teljesítő rendőrt, azért érkezett, hogy új alapokra helyezze az ukrán-magyar kapcsolatokat – írja a Kárpáti Igaz Szó.

Forrás: kisszo.net; Fotó: kisszo.net

#wpdevar_comment_4 span,#wpdevar_comment_4 iframe{width:100% !important;} #wpdevar_comment_4 iframe{max-height: 100% !important;}
pestisracok.hu/ukrajnai-szurreal/

Komment írása

Article Categories:
pestisracok
banner

Vélemény, hozzászólás?