ápr 8, 2021
1 Views
0 0

Ukrajnában megint közel húszezer új koronavírusos beteget regisztráltak

Written by

Ukrajnában megint közel húszezer új koronavírusos beteget regisztráltak

Ukrajnában csütörtökre megint jelentősen megugrott a koronavírusos fertőzöttek száma: egy nap alatt csaknem húszezer, a megelőző napinál négyezerrel több új beteget jegyeztek fel, az elhunytak és a kórházba kerültek száma is ismét kimagaslóan sok, rekordközeli volt.

A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napban 19 419 új esettel, 1 803 998-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 464 újabb áldozattal, 35 962-re. A megelőző napon döntötte meg a járvány tavaly tavaszi kitörése óta a csúcsot az egy nap alatt regisztrált elhunytak száma, 481-gyel. Eddig 1 383 883-an gyógyultak meg, az aktív betegek száma viszont csaknem kilencezerrel, 384 153-ra emelkedett. Kórházba az elmúlt napban megint kimagaslóan sok, 5092 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került; számuk a megelőző napon rekordmagas, 5587 volt. A legtöbb új beteget, 1886-ot ismét az ország legfertőzöttebb területének számító fővárosban, Kijevben regisztrálták, ahol az azonosított fertőzöttek száma Vitalij Klicsko polgármester tájékoztatása szerint mostanra megközelítette a 172,5 ezret, az elhunytaké pedig negyvennyolccal, 3749-re nőtt. Az Ukrajinszka Pravda hírportál jelentése szerint Kijevben annyira leterheltek a kórházak, hogy szülőotthonokat, gyermekkórházakat és tuberkulózisos betegeket ellátó egészségügyi intézményeket készülnek megnyitni koronavírusos betegek fogadására.

Több régióban a helyi vezetés tovább szigorított a karanténon. A nyugat-ukrajnai Lviv (Lemberg) városában április 19-ig meghosszabbították a szinte teljes zárlattal felérő szigorított karantént, ezen felül a városi gyermekklinikán százöt ágyat különítettek el koronavírusos gyermekek számára. A városvezetés válságstábja a megyei egészségügyi hatósághoz fordult, hogy engedélyezze újabb egészségügyi intézményekben ágyak biztosítását Covid-betegek számára. A nyugat-ukrajnai Hmelnickij megyében az állami vasúttársaság leállította a régión áthaladó helyközi vonatok közlekedését.

Forrás: MTI; Fotó: MTI/Balogh Zoltán

#wpdevar_comment_4 span,#wpdevar_comment_4 iframe{width:100% !important;}
pestisracok.hu/ukrajnaban-megint-kozel-huszezer-uj-koronavirusos-beteget-regisztraltak/

Komment írása

Article Tags:
· ·
Article Categories:
pestisracok
banner

Vélemény, hozzászólás?