okt 15, 2020
13 Views
0 0

Ukrajnában már van, ahol a folyosón fekszenek a Covid-betegek

Written by

Ukrajnában már van, ahol a folyosón fekszenek a Covid-betegek

Nem lassul a koronavírus terjedése Ukrajnában, csütörtökre is több mint ötezer új beteget regisztráltak, a keleti országrészben lévő Harkiv megye egyik vezető tisztségviselője pedig arról számolt be, hogy túlzsúfoltak a kórtermek, és már a folyosókon állítanak fel ágyakat Covid-betegeknek a kórházakban.

Tarasz Pasztuh Harkiv megyei kormányzóhelyettes az UNIAN hírügynökség szerint közölte, hogy az oxigénterápiára és intenzív ellátásra szorulóknak “szinte lehetetlen” szabad ágyat találni a kórházakban. Szavai szerint 1,7 ezer ágyat irányoztak elő a koronavírusos betegek számára a megyében, most viszont csaknem háromezren vannak kórházban.

Az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által közzétett adatok alapján Ukrajnában az elmúlt napon 5062 új esettel 281 239-re nőtt az eddig igazolt fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 73 újabb halálos áldozattal 5302-re. Eddig 119 650-en gyógyultak meg, viszont jelenleg már 156 287 beteget kezelnek koronavírus-fertőzéssel. Az új betegek mintegy húsz százalékát a két legfertőzöttebb területről, a fővárosból, Kijevből és Harkiv megyéből jelentették.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter szokásos napi tájékoztatóján közölte, hogy előző nap is sok, 679 beteg került kórházba.

Újabb gyógyszergyártó függesztette fel kísérleti koronavírus kezelésének tesztelését

atv.hu/MTI

Ajánlom

www.atv.hu/kulfold/20201015-ukrajnaban-mar-van-ahol-a-folyoson-fekszenek-a-covid-betegek

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?