ápr 6, 2021
12 Views
0 0

Ukrajna tízmillió dózis vakcináról kötött szerződést a Pfizerrel

Written by

Az, hogy pontosan mikor érkezik meg a szállítmány, nem derült ki az elnöki bejelentésből – mutatott rá az Ukrajinszka Pravda hírportál.

Az elnök szavai szerint a tárgyalások február óta tartottak. Albert Bourla, a Pfizer vezérigazgatója állítólag megígérte Zelenszkijnek, mindent megtesz annak érdekében, hogy Ukrajna megkapja az oltóanyagot.

„A mai nap nagyon fontos Ukrajna és az ukránok számára: ma végre egy fontos szerződést kötöttünk a Pfizerrel tízmillió dózis Pfizer-vakcina szállításáról. Nagyon nehéz volt elérni, de a Pfizer vezérigazgatójával, Albert Bourlával folytatott beszélgetésemnek köszönhetően – amely február 8-án volt – létrejött a megegyezés. Megígérte, hogy mindent megtesz, ami lehetséges, sőt, azt is, ami lehetetlen, és megcsinálta” – fogalmazott Zelenszkij.

(A legfrissebb hírek itt)

A tárgyalásokat a közlemény szerint ukrán részről közvetlenül Andrij Jermak, az elnöki iroda vezetője folytatta, aki kijelentette, hogy az amerikai gyógyszergyártó vállalattal folytatódik és bővül az együttműködése Ukrajnának.

Az egészségügyi tárca később nyilvánosságra hozta, hogy keretmegállapodást kötött az amerikai vállalattal. Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter az Ukrajinszka Pravda szerint közölte, hogy az első adag vakcina érkezése a „közeli hónapokban” várható, a teljes szállítmány pedig „az idei év folyamán”. A tárca közleményéből nem derült ki, mennyibe került Ukrajnának a Pfizer-vakcina, illetve az sem, miként szállítják majd a különleges hűtést igénylő oltóanyagot.

(Ez is érdekelheti: Koronavírus: Ukrajnában már több mint 35 ezren haltak bele a betegségbe)

(MTI)

Kiszámítható kölcsöre van szüksége?

Fix törlesztő, forint alapon a teljes futamidőn keresztül. A Bank360 hitelkalkulátorával
könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait.


EXTRA AJÁNLÓ
A Rossmann is készül a Glamour-napokra! Részletek az akciós újságban (x)
Ezt a hálószobatitkot csak a kismamák ismerik (x)

www.blikk.hu/aktualis/kulfold/ukrajna-koronavirus-pfizer-vakcina/4mdrm03

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?