máj 31, 2021
22 Views
0 0

Újra összecsapott a parlamentben Orbán Viktor és Jakab Péter

Written by

A miniszterelnök az azonnali kérdések órájában komédiásnak nevezte a Jobbik elnökét. Jakabtól elvették a szót, miután felmutatott egy szurkolói sálat, amire az volt írva: „Fizessenek a gazdagok”.

Elsőként Jakab Péter tett fel azonnali kérdést a miniszterelnöknek. A Jobbik elnöke úgy érzi magát, mint aki visszacsöppent a rendszerváltás előtti időkbe: egyetlen ficsúr szóért megbüntették 10 millió forintra.

Mint mondta, ő ideológiailag képzetlen, ezért tájékoztatást kér Orbántól, melyek azok a szavak, amelyekért büntetés jár.

“Ön, hogy nevezné azokat a politikusokat, akik közpénzből rázzák a rongyot?” – tette fel a kérdést. Szerinte valahányszor szembe találják magukat egy igaz szóval máris “remegni kezd a bajusz” – itt Kövér László házelnökre utalt – és jön a büntetés. Szerinte a Fidesz nem őt, hanem egy nemzetet büntetett meg, és nem 10 millió forintra.

“Minek nevezzelek?” – zárta felszólalását. A levezető elnök itt figyelmeztette, hogy a személyes megszólításnak is van határa a parlamentben.

Orbán Viktor válaszában azt mondta: Jakab egy frakcióvezető, ami egy komoly dolog, ezért egy ideig “mi is komolyan vettük önt”.

Szerinte azonban Jakab már egy komédiás, aki hétről hétre csinál bohócot magáról, miközben a választópolgárok költenek pénzt az ő mutatványaira, fizetésére, autójára, sofőrjére.

Ismét kijelentette, hogy az ellenzéki oldalon Gyurcsány Ferenc a főnök, aki szerinte elégedett Jakabbal, de 6 millió forintért szellemesebb mutatványokat várnak. “Kérjük szedje össze magát” – zárta a miniszterelnök.

“Hogyan szólíthatjuk? Szerintem egyezzünk ki a tolvajban” – kezdte Jakab Péter viszonválaszát, akinek hamarosan lenémították a mikrofonját. A levezető elnök figyelmeztette, ha így folytatja, elvonják tőle a szót. Jakab úgy folytatta: a fideszesekből kijönne a teljes magyar börtönválogatott, majd egy szurkolói sálat vett elő, itt azonban megvonták tőle a szót.

Orbán Viktor viszonválaszában azt mondta: mindannyian tudjuk, hogy a Jobbik a legkorruptabb magyar párt, amely már az előző parlamenti ciklusban is eladó volt, most egy másik milliárdosnak, Gyurcsánynak adták el magukat. Idézett a párt alapító okiratából, amelyben a kommunista utódpártok és a velük összeforrt liberálisok eltávolításáról esik szó.

Cikkünk frissül…

Ajánlom www.atv.hu/belfold/20210531-ujra-osszecsapott-a-parlamentben-orban-viktor-es-jakab-peter

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?