okt 13, 2020
4 Views
0 0

Újra elnapolták a darnózseli hentes ügyét

Written by

444 Hírlevelek

Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Kedden sem született ítélet a Kúrián a darnózseli hentes ügyében. N. Jánost azzal vádolták, megölte feleségét, Juditot, holttestét pedig különösen kegyeletsértő módon megsemmisítette. A határozathozatalt azért halasztották el, mert a vádlottat ügyvédje valamilyen adminisztratív hiba miatt nem tudta felkeresni a börtönben. 

A vádlott, aki eddig általában nem kívánt megszólalni, ezúttal élt az utolsó szó jogával. N. János távmeghallgatás útján, a győri büntetőintézetből jelentkezett be, de előtte a bíróság szünetet rendelt el, hogy konzultálni tudjon ügyvédjével. 

Rövid beszédében azt mondta, nem tud róla, hogy az elmúlt években bármilyen bizonyíték került volna elő róla, ami – úgy véli – nem véletlen, azért van így mert nem követett el bűncselekményt. Arra kérte a bíróságot, vegyék figyelembe az első fokon eljáró bírák munkáját. Szerinte a maximumot hozták ki abból, hogy az ügy végére járjanak, így a Kúria hagyja helyben döntésüket, ami alapján akkor felmentették.

A sokszorosan fordulatos ügyet a múlt héten tárgyalták a Kúrián, ám nem született ítélet. Viszont szokatlan módon a tárgyalási szünet idején hoztak döntést arról, hogy elrendelik N. János letartóztatását. 

Az áldozat édesanyja és testvére a mai tárgyaláson.

A korábban hentesként dolgozó férfit kétszer is felmentette a bíróság arra hivatkozva, hogy halál okát a szakértők nem tudták megállapítani, így az emberölés nem bizonyítható. Másodfokon azonban elítélték, de nem emberölésért, hanem halált okozó testi sértésért. Halmazati büntetésként 7 év börtönt kapott, amibe beleszámítotják az előzetesben töltött 29 hónapot. Az ítélet ellen minden fél fellebbezett, így került az ügy a Kúriára. Judit családja azt szerette volna, ha a bíróság kimondja, hogy emberölés történt.

Kovács Juditot 2014 májusában ölték meg, a gyilkossággal hentes végzettségű férjét vádolták meg, akivel éppen válófélben voltak. Annak ellenére, hogy egy védett tanú látta, ahogy a férfi kiszórja egy zsákból felesége maradványait a közeli Zseli-réten, és számtalan közvetett bizonyíték szólt ellene, a bíróság kétszer is felmentette. N. János korábban bántalmazta a nőt, ezért a bíróság próbára bocsátotta, az áldozat a próbára bocsátás lejárta előtt halt meg.

Az ügyben pénteken hoznak határozatot.

Az ügyről tavaly videót is forgattunk.

Lépj be a Körbe október 20-ig, hogy október végén neked is küldjünk egy tiszteletpéldányt.


Belépek

Kapcsolódó

444.hu/2020/10/13/ujra-elnapoltak-a-darnozseli-hentes-ugyet

Komment írása

Article Categories:
444
banner

Vélemény, hozzászólás?