okt 14, 2020
10 Views
0 0

Újra együtt a két legenda: 10 év után újra háborús sorozatot készít Tom Hanks és Steven Spielberg

Written by

Az amerikai sajtóban máris Az elit alakulat folytatásaként emlegetik Tom Hanks és Steven Spielberg új közös projektjét, amit az Apple TV+ mutat majd be. A háborús produkciót már 2013-ban elkezdték fejleszteni, az HBO azonban váratlanul passzolta a projektet, ami mindenkit meglepett, hiszen a 2001-es Az elit alakulat és a 2010-es The Pacific is a kábelcsatornán mutatkozott be. Mindkét széria a mai napig visszanézhető az HBO GO-n, illetve időnként ismételni is szokták őket a tévében. 2019 októberében jelentették be, hogy a Masters of the Airre végül az Apple csapott le, mert csak nekik volt pénzük arra, hogy a drága második világháborús szériát elkészítsék.

(Még több sorozathír itt)

Az elit alakulatban is kemény fickót játszott Michael Cudlitz, a Walking Dead későbbi sztárja / Fotó: HBO

Az elit alakulatban is kemény fickót játszott Michael Cudlitz, a Walking Dead későbbi sztárja / Fotó: HBO

A sorozatra ugyanis brutális pénzt költenek: a tervek szerint a 10 részes első évadnak 250 millió dolláros büdzséje lesz. A dráma forgatását 2021 márciusában kezdik el London közelében, az egyik rendező pedig a True Detective-vel befutó és a Nincs idő meghalni című 2021-es James Bond-film készítője, Cary Joji Fukunaga lesz. Rajta kívül írónak megnyerték Az elit alakulaton is közreműködő John Orloffot, így nem hétköznapi kreatív csapat jön össze. Rajtuk biztosan nem múlik a Masters of the Air sikere.

Spielberg és Hanks eligazítást tart a Ryan közlegény megmentése forgatásán / Fotó: Northfoto

Spielberg és Hanks eligazítást tart a Ryan közlegény megmentése forgatásán / Fotó: Northfoto

A történet olyan, a légi hadosztályban szolgáló katonákról szól majd, akik a háborút egészen Hitler küszöbéig vitték el. Az Apple TV+ újdonsága Donald L. Miller 2006-os könyvét, a Masters of the Airt dolgozza fel. Az online videotár kínálata egyelőre elmarad az olyan cégektől, mint a Netflix vagy az Amazon Prime, de az Apple TV+ részéről is látszik a törekvés. A streaming szolgáltató 2019. novemberében indult el, és máris olyan tartalmaik vannak, mint a Jason Momoa főszereplésével készített, posztapokaliptikus See, a fiatalabb korosztályt megcélzó Dickinson, melyben Hailee Steinfeld alakít megviselt írónőt, vagy a Ted Lasso, ebben egy amerikaifoci-edző érkezik Angliába, hogy egy Premier League klubnak mutasson irányt.

Az Apple TV+-nál a kulcsszó a sokszínűség, hiszen ide jön Isaac Asimov legendás regénytrilógiájának, az Alapítványnak is a sorozatverziója, mely hardcore sci-fi, a főszereplője pedig a közönségkedvencnek számító Jared Harris (Csernobil) lesz.

A Masters of the Air érkezése azért is nagy szó, mert a háborús sorozatok rajongói mostanában el vannak hanyagolva. Míg a mozikban ott volt a szatirikus hangvételű JoJo Nyuszi, amiben egy kisgyerek képzelt barátjával, Adolf Hitlerrel (Taika Waititi) együtt vészelte át a háború borzalmait, az 1917-ben pedig két katona indult tájnézőbe az első világháború kellős közepén, addig a tévénézők kisebb kínálatból válogathatnak. Jóval kisebből.

Nincs még minden veszve?

Az Apple TV+ újdonsága a kis képernyőn is felélesztheti a háborús sorozatok elfeledett műfaját. Ha azonban egy kicsit keresgélünk, találni lehet a kínálatban egy-két elrejtett gyöngyszemet a közelmúltból. 2019-ben mutatták be A 22-es csapdája című 6 részes amerikai-olasz drámasorozatot, ami remekül idézte meg Joseph Heller azonos című regényét. A széria főszereplője Yossarian (Christopher Abbott), aki az USA hadseregének egyik bombázója volt a második világháborúban. A produkcióban azt láthattuk, hogy a férfi milyen változatos módokon próbált dezertálni és megszökni a kötelező szolgálat alól. A komoly témák mellett A 22-es csapdája üde színfolt volt a tévés palettán, mert jó adag humort is csempészett Yossarian kalandjaiba. A sorozatban olyan sztárok is kulcsszerepekben tűntek fel, mint a Scheisskopfot játszó George Clooney, vagy a Doktor House-ként híressé vált Hugh Laurie, aki itt szigorú őrnagynak állt. A 22-es csapdáját 2019 tavaszán mutatta be a Hulu, idehaza pedig az HBO GO-ra került fel.

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Nem csak az arcukra használják a nők! Íme az intim hidratálás titkos fegyvere (x)
Miért okoz depressziót az őszi sötéteség? Ezt tehetjük ellene (x)

www.blikk.hu/streaming/apple-tv-sorozat-haborus-spielberg-tom-hanks-masters-of-the-air/yymsmgl

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?