máj 2, 2021
8 Views
0 0

Újítások Pécsen: jön a kutyabérlet és a biciklitartós busz

Written by

Újítások Pécsen: jön a kutyabérlet és a biciklitartós busz

Leginkább a kutyásoknak és a kerékpárosoknak okoz ötömet a pécsi tömegközlekedésért felelős Tükebusz azzal, hogy bevezeti a kutyabérletet, valamint több járaton is megengedi a kerékpárok szállítását. A társaságot tulajdonosa, az önkormányzat tavaly év végén döntött arról, hogy kidolgozzák ezeket a kedvezményeket, melyeket várhatón június elsején vezetnek majd be. Az ATV Híradójának riportja.

Most is szabad kutyával a pécsi helyi járatokon utazni, de ehhez minden alkalommal külön jegyet kell vásárolni az állatnak. Sokan rendszeresen utaznak a kedvencükkel: nekik kedvez most az önkormányzat azzal, hogy a jegyeknél kedvezőbb árú bérletvásárlást biztosít a kutyák számára. 

Farkas Tamás, a Misina Állatvédelmi egyesület elnöke jó ötletnek tartja a bérlet bevezetését, mert szerinte nagyon problémás, amikor alkalmanként kell jegyet venni a kutyánknak. Hozzátette: azt is szeretné, ha kicsit enyhítenének a létszámkorlátozáson, mivel jelenleg egyszerre egyetlen kutyus utazhat minden járaton.

Pécs alpolgármestere, Ruzsa Csaba azt mondta: ez csak az első lépés, hamarosan a biciklivel közlekedők is könnyebben felszállhatnak a távolsági buszokra. 

Ruzsa szerint a cél, hogy a koronavírus miatt kialakult „zöldhatást” sikerüljön fenntartani, tehát megmaradjon a biciklis közlekedés a Mecseken. A Tüke éppen ezért azt vizsgája, miként lehetne biciklitartókat szerelni a buszokra.

A terv az, hogy a hegyi vonalakon közlekedő buszokat alakítják át úgy, hogy azokra biciklivel is fel lehessen szállni. Ha minden jól megy, akkor június első napjától lehet a kutyák bérletét megváltani, valamint ekkortól indulnak a bringás buszok is Pécsen.​

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210502-ujitasok-pecsen-jon-a-kutyaberlet-es-a-biciklitartos-busz

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?