ápr 6, 2021
10 Views
0 0

Újabb vakcina a láthatáron

Written by

Kedvező eredményekről számolt be a Valneva francia gyógyszercég az által fejlesztett, koronavírus elleni vakcina klinikai tesztelésének második szakasza után. Olyannyira, hogy nyáron már indítaná a harmadik fázist. 

A cég kétkomponensű oltóanyaga inaktivált vírust tartalmaz, 153 önkéntesen tesztelték három különböző dózisban, három hét eltéréssel adták be az első és a második dózist. 

A Valneva közlése szerint a vakcina minden tesztalanynál biztonságosnak mutatkozott, több mint 90 százalékuknál immunválaszt váltott ki, és jelentős mértékben termelődtek az antitestek. 

Az eddigi eredmények alapján a cég úgy döntött, hogy a legnagyobb dózissal folytatják a klinikai tesztelést a harmadik fázisban, ami mellett további kísérletek is folytatnak. 

A Valneva hozzátette, hogy a brit hatóságokkal vírusvariánsok elleni vakcinafejlesztésről és oltóanyagellátásról egyeztet. A cég ugyanis 190 millió adag 2025-ig történő leszállításáról állapodott meg Londonnal csaknem 1,4 milliárd euró értékben. Emellett 60 millió dózis leszállításáról tárgyal az Európai Unióval – írja a Reuters

A cég az ősszel tervezi benyújtani engedélyeztetési kérelmét Nagy-Britanniában. 

index.hu/kulfold/2021/04/06/ujabb-vakcina-a-lathataron/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?