márc 31, 2021
11 Views
0 0

Újabb többmilliárdos beruházást jelentett be a Masterplast az egészségiparban

Written by
Húsvéti akció a Portfolio-nál!
Új akciónk keretében a március 31. és április 9. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 18.000 forintért lehet megvásárolni. Így lényegesen kedvezőbb áron juthatsz hozzá a legfrissebb hírekhez, a legfontosabb elemzésekhez és az exkluzív tartalmakhoz. Ráadásul még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. További részletek ide kattintva.

A beruházás értéke 2,6 milliárd (pontosan 2 590 803 496) forint, aminek a finanszírozásához a Pénzügyminisztérium, az Egészségügyi Támogatási Program keretében 80 százalékos vissza nem térítendő támogatást nyújt. A mostani projekttel együtt a Masterplast egészségipari gyártásfejlesztéseinek összértéke meghaladja a 12 milliárd forintot. A késztermékek gyártási képességének kiépítésével az egészségipari szegmensben is létrejön az integrált gyártás, amivel az alapanyagoktól a késztermékekig terjedő teljes gyártási láncot kézben tarthatja a magyar vállalat – olvasható a Masterplast közleményében.

A 6 hónap alatt megvalósuló új beruházással olyan egészségügyi késztermékek gyártása válik lehetővé, mint a védőoveráll, orvosi köpeny, zsilipruha, lábzsák, fejvédő, és izolációs lepedő. Iparági vélemények és elemzések szerint a jövőben is élénk és gyorsan bővülő piaci kereslet prognosztizálható, az egyéni egészségügyi védőfelszerelésekre és izolációs termékekre a pandémiás helyzet lezárását követően is folyamatosan növekvő igénye lesz az egészségiparnak. Ennek oka, hogy az új generációs termékekre folyamatosan áll át az iparág, amelyek hatékonyabb és jobb megoldást nyújtanak a felhasználási területeiken a hagyományos-elavult eszközökhöz képest.

Az új kapacitás a magyar egészségügy igényeinek kiszolgálása mellett további export üzleti lehetőségeket is megnyit a Masterplast előtt. A 40 új munkahelyet teremtő üzemegyeségben, a gyártás hatékonyságát a nagyfokú automatizáltsággal működő gépegységek biztosítják majd.

A tavaly végrehajtott németországi akvizíciójával a magyar gyártó sikeresen belépett az egészségiparba, ami az egyik fő profit driver lett a cégnél a járvány közepette és mára stratégiai üzletággá vált. A tavalyi évre kétszámjegyű bevételnövekedésről számolt be a Masterplast, részben a német gyárnak köszönhetően, amely a járvány eredményeként jelentős keresletbővülést tapasztalt az egészségipari ügyfelek felől. Mivel az egészségipar egy magasabb marzsú üzletág, így a profit szintjén még jelentősebb volt a növekedés 2020-ban, az üzemi eredmény több mint 50 százalékkal, az adózott eredmény pedig 30 százalékkal ugrott meg tavaly.

2020 decemberében elindult a vállalat történetének legnagyobb gyártásfejlesztési beruházása. Az idén január elején közzétett frissített stratégia már azt vetítette előre, hogy 2021-ben akár 20 millió eurós többlet árbevételt is hozhat a magasabb jövedelmezőségű egészségipari szegmens, melynek az eredményessége 2030-ra elérheti az építőipari üzletág szintjét.

A Masterplast árfolyama 1,2 százalékos pluszba ugrott a mai kereskedésben, idén 27 százalékot emelkedett a részvény, magasan felülteljesítve a BUX indexet.

Kereskedés MASTERPLAST-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

www.portfolio.hu/uzlet/20210331/ujabb-tobbmilliardos-beruhazast-jelentett-be-a-masterplast-az-egeszsegiparban-476682

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
portfolio.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?